Haluatko kauniin katseen? Näin eroon tummista silmäpusseista

Tummat silmänaluset ja -pussit ovat monen nuorenkin naisen riesa. Voiko niistä päästä eroon?

Tummien silmäalusten ja silmäpussien syntymiseen voi vaikuttaa osittain itse. Unen puute ja stressi näkyvät helposti silmien alla. Lisäksi raudan puute voi aiheuttaa ongelmia. Sen lisäksi, että silmien ympäristössä voi näkyä eletty elämä, silmäpussit voivat olla myös geneettisiä. Tällöin niitä ei voi saada kokonaan pois, mutta niitä voi peitellä.

Yksi tärkeä keino silmien hoitoon on elämän tasapainottaminen ja oikeanlainen ravinto. Apua voi saada myös silmänympärysvoiteista ja -puikoista, sekä viilentävistä geelisilmälapuista ja silmähauteista.

Vanhan kansan tapoja ovat muun muassa märät ja viileä teepussit, ruusuveteen kastetut pumpulitupot ja kaikille tutut kurkun siivut. Vaikka näiden keinojen uskotaankin vaikuttavan enemmän pään sisällä kuin silmien ympärillä, ei kokeilusta haittakaan ole.

Nuorille ja terveet elämäntavat omaaville naisille kosmetiikka voi olla paras keino selvitä silmäalusongelmista. Kosmetiikan valinnassa on oltava tarkkana, sillä vääränlainen tuote voi myös lisätä epätoivottua huomiota silmäympäryksiin.

Kauneusammattilainen Tarja Gallacher kertoo, että parhaat kosmetiikat silmäalusille ovat peitevoide ja valokynä.

– Voit kokeilla oranssiseksi sävytettyä peitevoidetta tummille silmänalusille. Oranssi on sinisen vastaväri ja neutralisoi näin sinisyyttä, Gallacher vinkkaa.

– Silmäpusseja ei voi poistaa, mutta niitä saa hämättyä optisesti piiloon. Tämä onnistuu valokynällä, jota laitetaan silmäpussin alle, sen varjoon. Varjo häviää, eikä silmäpussia erota yhtä hyvin, Gallacher puolestaan neuvoo silmäpusseista.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja