Haluatko huijata pomoltasi sairauslomaa? Viisivuotiaalla Ellillä on sinulle "takuuvarma" keino

Viisivuotias suomalaistyttö yllätti kekseliäisyydellään.

5-vuotias Elli – joka itse kutsuu itseään nimellä Elli Aada Emilia Kultahippu – keksi ovelan keinon jäädä kotiin "sairastamaan". Ellin äiti, Tiina Jokela, jakoi kuvan tyttönsä jekusta Facebookin Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä.

Näin Jokela kuvaili aamuista tilannetta:

Äiti: "Lapset, nyt äkkiä haalarit päälle. Pakko lähteä päiväkotiin, äidin työt alkaa."

Elli: "En mä voi mennä päiväkotiin, mulla on vesirokko ."

Vaikka Ellin keino oli kieltämättä nerokas, vapaapäivää sillä ei ansaittu.

– Pistin likan läikikkäänä päiväkotiin, ja käskin parannella, äiti nauraa MTV Lifestylelle.

Vaikka Jokela luuli Ellin käyttämän tussin olleen vesiliukoista, hän kertoo, etteivät läikät kuin haalistuneet vedellä ja saippualla pestäessä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mistä Elli Aada Emilia Kultahippu sitten keksi ajatuksen vesirokosta? 

– Päiväkodissa ei ollut vesirokkoa, mutta Ellillä on ollut ihan taaperosta asit taipumusta olla ikään kuin "askeleen edellä", äiti kertoo.

"Järkikin käski sukeltaa"

Tussirokko ei ollutkaan Ellin ensimmäinen tempaus. Äiti kertoo, että edellisellä viikolla Elli oli päiväkodista haettaessa ollut aivan litimärkä uituaan vesilammikossa, vaikka tyttöä toki oltiin kielletty.

– Häneltä oltiin kysytty, miksi et tottele hoitajaa. Elli oli vastannut, että "mun sydän sanoi niin". Kysyttäessä, mitä järki sanoi, Elli oli vastannut "järkikin käski sukeltaa". Otin myöhemmin kotona asian esiin ja kerroin, kuinka tärkeää on totella aikuisia. Elli kysyi, että "Äiti, kumpaa sä sitten kuuntelet; sun sydäntä vai sun järkeä?".

– Kieltämättä jäin sen jälkeen miettimään, kumpaa oikeasti kuuntelen enemmän. Vastasin, että "töissä pomoa, ja koulussa kuuntelin aina opettajaa", äiti nauraa.

***

Lue myös:

    Uusimmat