Haluatko hillitä ruokahaluasi? Kokeile näitä siemeniä

Jos tapanasi on syödä itsesi ähkyyn ennen kuin maltat lopettaa, kannattaa avuksi ottaa runsaskuituinen granaattiomena.

Loppusyksyn ruokavalioon kannattaa ehdottomasti lisätä antioksidantteja täynnä olevat granaattiomenat. Hedelmän siemenien poistaminen voi olla hieman aikaa vievää, mutta kannattavaa, sillä nämä syötävät, mehukkaat siemenet ovat ravintorikkaita ruokavalion täydentäjiä.

Näistä terveyshyödyistä nautit, kun syöt granaatinomenan siemeniä:

Piristystä vastustuskyvylle: C-vitamiini on yksi tärkeimmistä keinoista tautien välttämiseen ja jo yhden granaattiomenan siemenet sisältävät liki 40 prosenttia päivittäisestä C-vitamiinin tarpeesta.

Tukea sydämen terveydelle: Jos olet huolissasi siitä, syötkö oikeita ruokia sydäntäsi ajatellen, ota ehdottomasti granaattiomenan siemenet osaksi ruokavaliotasi. Sen lisäksi, että ne alentavat kolesterolia, ne voivat madaltaa korkeaa verenpainetta ja nopeuttaa tukkeumien sulamista.

Ylensyömisen ehkäisyä: Granaattiomenoissa on huikea määrä kuitua, joka on yksi tärkeimmistä ravintoaineista painonpudotusta ajatellen.Runsaskuituiset ruoat pitävät kehon kylläisenä pidempään, ja luultavasti myös lopetat syömisen, kun vatsasi alkaa tuntua täydeltä.

Granaattiomenan siemeniä voi syödä eri tavoin

Ripottele aamiaiseesi: Granaattiomenan siemenet sopivat monien hedelmien ja marjojen kanssa, joten yhdistele rohkeasti. Siemenet sopivat myös esimerkiksi kaurapuuron, kvinoan ja kreikkalaisen jogurtin kanssa.

Vihannesten päälle: Sirottele granaattiomenan siemeniä paahdettujen vihannesten päälle. Kokeile erityisesti paahdettujen porkkanoiden ja paahdettujen ruusukaalien päälle.

Juo mehuna: Siementen syöminen sellaisenaan tarjoaa parhaat terveyshyödyt, mutta granaattiomenamehulla on myös huikeat vaikutukset. Jotkut tutkimukset ovat nimittäin osoittaneet, että granaattiomenamehun juominen voi parantaa veren virtausta sydämeen.


(MTV3)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat