Oletko sinä koskaan valmistanut hernekeittoa alusta asti itse? Ehkä olisi aika kokeilla. Näin teki Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunenkin.
Useimmat suomalaiset ovat tottuneet syömään hernekeittoa torstaisin pannukakun kera niin työpaikoilla, armeijassa kuin kouluissakin. Vaikka retroruoka onkin tehnyt jo eräänlaisen paluun suomalaisiin ruokapöytiin, ei nuorempi sukupolvi silti välttämättä tunne ja taida perinneruokien valmistamista.
Oletko sinä koskaan valmistantu hernekeittoa alusta asti itse vai tyytynyt syömään sitä ainoastaan purkkitavarana tai äidin patojen ääressä? Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen päätti tarttua haasteeseen ja valmistaa elämänsä ensimmäistä kertaa hernekeittoa.
– Voi yllättää jotakuta, mutta en ole milloinkaan sellaista tehnyt. Syön hernerokkaa muutenkin varsin harvoin. Kerran pari vuodessa. Olen siitä toki aina pitänyt, mutta se on mielestäni yhtä tylsä kuin useimmat perinteisistä suomalaisista kotiruoista. Halusin nähdä, kuinka hyvää siitä saisi itse tekemällä. Ja taisi tulla parasta syömääni, Kinnunen kehuu.
Lihaksi Kinnusen hernekeittoon valikoitui puolihuolimattomasti possunlapaa.
– Jälkeenpäin totesin, että ehkä paras lopputulos olisi tullut savupotkalla. Toisaalta ja toisaalta. Nyt mausta tuli puhtaampi ilman savun tuomaa syvyyttä ja sävyä. Tottakai mainiota myös savustetulla lihalla.
Lopputuloksena syntyi yksinkertainen, ravitseva ja edullinen hernekeitto. Tämän klassisen kotiruoan valmistuksessa kannattaa muistaa yksi hyvä perussääntö:
– Tee kerralla iso satsi. Maku paranee seuraavana päivänä ja on hyvää hätävaraa pakkaseen, Kinnunen muistuttaa
Nappaa hernekeiton resepti Sivumaku-ruokablogista ja kokeile rokan valmistamista alusta asti itse!
(MTV LIFESTYLE)
Uusimmat
-
20:48
Näin kylmäävää oli sarjavainoajan toiminta Rovaniemellä – tuhansia puheluita päivässä vuosien ajan
-
20:40
Tänään ollut kevään lämpimin päivä – pian kylmenee jopa lumen ja rännän kera
-
20:31
Ällötysvaroitus! Kahvikoneesta paljastui selkäpiitä karmiva löytö Thaimaassa
-
20:04
Kommentti: Kuka hullu sanoisi Juuse Sarokselle ei? Leijonien MM-nippu odottaa viimeistä sinettiään
-
20:00
Oulussa kadonnut mies löytynyt: Poliisi kiittää ratkaisevista havainnoista
-
20:00
Osa suomalaisista euroviisufaneista jättää Malmön reissun väliin: "Kyllä jonkun verran täytyy katsoa selän taakse"
-
19:58
F1-mestarit kolaroivat välittömästi – tähtikuskin ajo päättyi lyhyeen
-
19:50
Sarjanousijan sankari pysäytti HJK:n – "Huikeita"
-
19:30
Podcast: Gasellit-yhtyeen Päkä kertoo "lopun alusta" ennen raitistumistaan: "Lapsiperheet Tallinnan-matkan jälkeen vetelivät ohi, kun oksensin roskikseen"
-
19:12
"Tietää, että ei halunnut tätä, mutta suostui silti" – miten tunnistaa haitallisen manipuloinnin?
-
19:00
SM-liigakonkari takoi tujua jälkeä MM-kiekossa – murahti maajoukkueestaan
-
19:00
Kommentti: Securitaksen ex-turvapomolta miljoonakusetus? Irakilaisperhe sai agenttielokuvan kaltaista suojaa turhaan – vartijat luotiliiveineen mukana kaikkialla
-
18:48
HS: IB-lukioiden loppukokeissa epäillään huijausta
-
18:45
Nyt roihahtaa helposti: Maastopaloja ympäri Suomen, pelastuslaitokset kiireisinä
-
18:41
Hinkuyskätapaukset kasvussa – alentunut rokotekattavuus mahdollinen selitys
-
18:12
Ilves-pelurilta suora kommentti tuhlailusta – Roope Riskistä huolestuttava näky
-
18:06
Lisa Marie Presleyn velipuoli avautuu suhteestaan edesmenneeseen siskopuoleensa: "Kamppailimme samojen asioiden kanssa"
-
17:53
Orpo Suomen tilanteesta: "Köyhtyvä kansakunta antaa viimeiset rahansa tutkimus- ja tiedeyhteisön käyttöön"
-
17:51
Yhdeksän vuotta sitten kadonnut kissa pääsi takaisin kotiin – näin Pörrö reagoi omistajansa ääneen: "Se tuli suoraan luokseni"
-
17:45
Jack, 100, valmistui kandiksi
-
Lataa lisää