Halpa ja ravitseva kotiruoka: Oletko koskaan valmistanut tätä klassikkoa itse?

Oletko sinä koskaan valmistanut hernekeittoa alusta asti itse? Ehkä olisi aika kokeilla. Näin teki Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunenkin.

Useimmat suomalaiset ovat tottuneet syömään hernekeittoa torstaisin pannukakun kera niin työpaikoilla, armeijassa kuin kouluissakin. Vaikka retroruoka onkin tehnyt jo eräänlaisen paluun suomalaisiin ruokapöytiin, ei nuorempi sukupolvi silti välttämättä tunne ja taida perinneruokien valmistamista.

Oletko sinä koskaan valmistantu hernekeittoa alusta asti itse vai tyytynyt syömään sitä ainoastaan purkkitavarana tai äidin patojen ääressä? Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen päätti tarttua haasteeseen ja valmistaa elämänsä ensimmäistä kertaa hernekeittoa.

– Voi yllättää jotakuta, mutta en ole milloinkaan sellaista tehnyt. Syön hernerokkaa muutenkin varsin harvoin. Kerran pari vuodessa. Olen siitä toki aina pitänyt, mutta se on mielestäni yhtä tylsä kuin useimmat perinteisistä suomalaisista kotiruoista. Halusin nähdä, kuinka hyvää siitä saisi itse tekemällä. Ja taisi tulla parasta syömääni, Kinnunen kehuu.

Lihaksi Kinnusen hernekeittoon valikoitui puolihuolimattomasti possunlapaa.

– Jälkeenpäin totesin, että ehkä paras lopputulos olisi tullut savupotkalla. Toisaalta ja toisaalta. Nyt mausta tuli puhtaampi ilman savun tuomaa syvyyttä ja sävyä. Tottakai mainiota myös savustetulla lihalla.

Lopputuloksena syntyi yksinkertainen, ravitseva ja edullinen hernekeitto. Tämän klassisen kotiruoan valmistuksessa kannattaa muistaa yksi hyvä perussääntö:

– Tee kerralla iso satsi. Maku paranee seuraavana päivänä ja on hyvää hätävaraa pakkaseen, Kinnunen muistuttaa

Nappaa hernekeiton resepti Sivumaku-ruokablogista ja kokeile rokan valmistamista alusta asti itse!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat