Mainos

Hallitus vaatii järjestöiltä lisätietoa – päätös veronkevennyksistä odottaa

STT:n tietojen mukaan hallitus odottaa työmarkkinajärjestöiltä tietoa kilpailukykysopimuksen kattavuudesta.

Hallitus ei aio tehdä päätöstä tuloveron kevennyksistä ennen kuin on varmistunut, että myös kunta-ala on mukana sopimuksessa.

Kunta-alan työntekijäliittojen ja valtiovarainministeriön laskelmat kilpailukykysopimuksen ja budjetin vaikutuksista eroavat.

STT:n tietojen mukaan valtiovarainministeriö laskee kuntatalouden vahvistuvan kokonaisuudessaan noin sadalla miljoonalla eurolla.

Kunta-alan työntekijäliitot ovat uhanneet kaataa koko kilpailukykysopimuksen, jos hallitus ei poista ensi vuoden budjettiesityksestä kuntien talouteen kohdistuvia lisäleikkauksia.

Kuntien työntekijöitä edustavien ammattiliittojen pitäisi allekirjoittaa sopimus maanantaina. Liittojen mukaan allekirjoittaminen on kuitenkin vaikeaa, ellei ratkaisua kuntien säästöistä ole löydetty sitä ennen.

Kunnille koituu kilpailukykysopimuksesta henkilöstösäästöjä, mutta myös veromenetyksiä. Kuntaliiton mukaan kilpailukykysopimuksesta koituu kunnille 70-90 miljoonan euron menetys.

Kuntaliiton pääekonomisti Minna Punakallio pitää summaa isona, koska kuntiin kohdistuu ensi vuonna monia muitakin säästötoimia.

– Se jää kuntien päätettäväksi mistä summa otetaan. Kunnat ovat tehneet viime vuosina todella paljon henkilöstömenosäästöjä ja jättäneet uusia työntekijöitä palkkaamatta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.