Hallintovaliokunta tenttasi Paateroa Putin-virheestä

Eduskunnan hallintovaliokunta kuuli tänään pika-aikataululla poliisiylijohtaja Mikko Paateroa Putin-asiasta. MTV3:n uutisten tietojen mukaan Paatero sai pyynnön kuulemiseen eilen iltana. Kuultavana oli myös sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

- Valiokunta halusi kuulla, miten on mahdollista, että tällaista pääsee tapahtumaan ja onko mahdollista, että rekistereistä löytyy vielä muita virheitä, Paatero kertoi MTV3:n uutisille.

- Nyt asiaa selvitellään. Vielä ei ole tietoa, onko rekistereissä muita virheitä. Myöskään virheen tekijän motiivista ei vielä tiedetä enempää, Paatero sanoi.

Putin-kohu nousi esille keskiviikkona, kun MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi, että Venäjän presidentti Vladimir Putinin nimi on KRP:n mustalla listalla.

Hallintovaliokunnan puheenjohtajan Pirkko Mattilan (ps.) Putin-tapauksessa ongelmallisinta on tietosuoja.

- Tietosuoja on tässä pettänyt. Valiokunta joutuu katsomaan, että miten tulevaisuudessa asiat tehdään, jotta ne olisivat paremmin.

Mattila luonnehtii tapausta poikkeukselliseksi.

- Luottamuksen horjuminen tässä asiassa on aika voimakas sana, mutta täytyy sanoa, että asia on äärimmäisen harmillinen.

Mattilan mukaan Putin-asiasta tullaan kuulemaan myös tietosuojavaltuutettua.

Mattilan mukaan valiokunta olisi halunnut kuulla tänään myös sisäministeri Päivi Räsästä, mutta Räsäsen ulkomaanmatkan vuoksi kuultavana oli kansliapäällikkö Nerg.

Lue myös:

    Uusimmat