Mainos

Halla-ahon korvaajasta ei vielä päätöstä – seuraajaehdokas erosi Suomen Sisusta

Perussuomalaiset ei tee vielä tänään päätöstä Jussi Halla-ahon seuraajasta hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi.

Ryhmyri Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan eduskuntaryhmässä tehdään laajempi kierto valiokunnissa. Ruohonen-Lerner ei osaa sanoa, milloin vaihdokset ovat selvillä.

- En pysty sanomaan sitä päivämäärää, koska asiasta täytyy keskustella. Se riippuu kuinka paljon meillä on nyt näitä vaihdostarpeita eli kuinka paljon tulee muutoksia.

Jussi Halla-aho jätti eilen hallintovaliokunnan puheenjohtajuuden kohun jälkeen, joka nousi hänen Korkeinta oikeutta ja omaa tuomiotaan halventavista lausunnoista. Halla-aho ehdotti seuraajakseen kansanedustaja Juho Eerolaa.

Eerola erosi Suomen Sisusta

Eerola jakaa mielipiteitä eduskuntaryhmässä, koska hän on kuulunut kansallismieliseen Suomen Sisu -järjestöön. Eerola ilmoitti tänään perussuomalaisten verkkosivuilla eroavansa järjestöstä.

Eerola katsoo, että jäsenyydestä Suomen Sisussa on tehty lyömäase häntä ja perussuomalaisia vastaan. Suomen Sisua pidetään kansallismielisenä ja maahanmuuttovastaisena järjestönä.

Eerola on myös yksi Nuivan Vaalimanifestin eli kriittisen maahanmuutto-ohjelman allekirjoittajista. Hänen katsotaan kuuluvan ns. halla-aholaiseen leiriin. Osa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä haluaisi hallintovaliokunnan johtoon maahanmuuttoon maltillisemmin suhtautuvan kansanedustajan.

Ruohonen-Lerner ei halua ottaa kantaa Eerolan taustaan tai mahdollisuuksiin päästä hallintovaliokunnan johtoon.

- Meillä kaikilla on omat taustamme

Juho Eerola sanoi ennen eduskuntaryhmän kokousta olevansa edelleen kiinnostunut hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja muu eduskuntaryhmä suuttui eilen verisesti eduskuntaryhmien puheenjohtajien Halla-aho-kokouksesta, koska puolue valmistautui samana päivänä välikysymykseen eurokriisistä ja Espanjan pankkituesta. Puolue ei osallistunut tapaamiseen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja