Halla-aho ennakkoäänten jälkeen kolmantena – uskoo ääniosuutensa nousevan vaalipäivän äänillä

Halla-aho: Pidin itsestäänselvänä, että vaalipäivän osuus on suurempi 1:08
Katso video: Pidin itsestäänselvänä, että vaalipäivän osuus on suurempi.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho sanoo uskovansa, että hänen ääniosuutensa paranee, kun vaalipäivän äänten laskenta etenee.

Jussi Halla-ahon mukaan ennakkoon äänestettiin erityisen aktiivisesti niissä väestöryhmissä, joissa perussuomalaisten kannatus ei ole kovin korkea.  Halla-aho kommentoi tilannetta tuoreeltaan kello 20:n jälkeen, kun siihen mennessä lasketut ennakkoäänet oli julkistettu.

Hän oli tuolloin lasketuissa ennakkoäänissä kolmantena 16,1 prosentilla. Kärjessä oli kokoomuksen Alexander Stubb 28,3 prosentilla ja toisena vihreiden tukema Pekka Haavisto 25,8 prosentilla.

– Katsotaan, miten prosentit lähtevät elämään, kun vaalipäivän ääniä lähdetään laskemaan, Halla-aho sanoi toimittajille.

Halla-aho ei halunnut arvioida tyytyväisyyttään ennakkoääniosuuteensa.

– En ota kantaa numeroihin. Katsotaan, miten numerot elävät, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mukaan monilla perussuomalaisilla on tapana äänestää vasta varsinaisena vaalipäivänä.

– Me tiedämme, että ennakkoäänestyksessä erityisen aktiivisesti äänestettiin niissä väestöryhmissä, joissa perussuomalaisten kannatus ei perinteisesti ole kovin korkea. Tältä pohjalta pidän itsestään selvänä, että vaalipäivän äänissä osuutemme tulee olemaan suurempi kuin ennakkoäänissä, Halla-aho sanoi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra uskoi, että Halla-ahon osuus äänistä nousee illan aikana.

– Ennakkoäänistä olisi voinut tulla alempi prosentti. Tämä näyttää varsin hyvältä. Uskoisin, että edellä oleva kaksikko lähtee laskuun ja me lähdemme nousuun, Purra sanoi toimittajille.

Seuraa ääntenlaskentaa MTV Uutisten tulospalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat