Mainos

Hakkuri Kari paljasti lohkomastaan kivestä harvinaisen kuvion: Ainakin 1000 miljoonaa vuotta piilossa ollut sydän tuli esiin!

0:32

Loimaan Kivi -yrityksessä saatiin eilen ihastella harvinaisuutta, joka oli ilmestynyt lohkotun kiven pintaan. Hakkuri Kari Laine oli pyytänyt muita katsomaan suoranaista ihmettä. Valtava kivi oli hakkurin toimesta lohjennut juuri siihen muodostuneen tummentuman kohdalta. Tummentuma oli aivan selväpiirteinen sydän.

Loimaan Kivi -yrityksessä työskentelevä Anna Paljakka kertoo, että kiven kuviota käytiin porukalla ihastelemassa.

– Noin selvärajainen sydän on todella harvinainen, vähän kuin lottovoitto. Hakkurimme on työskennellyt yrityksessä 20 vuotta ja hän on kertonut, ettei tällaista ole koskaan ennen tullut vastaan, Paljakka naurahtaa.

Hän uskoo kuvion olleen kivessä ainakin 1000 miljoonaa eli miljardi vuotta eli niistä ajoista, kun kallio on muodostunut. Kivi on suomalaista harmaagraniittia ja se on tullut Loimaan Kivi -yritykselle louhimolta Pirkanmaan maakunnasta Kurusta.

– Kuvio kivessä on hyvin ohut, joten jos se olisi lohjennut eri kohdasta, ei kuvio olisi tullut näkyviin.

Nyt sydän on lohkaistu esiin ja se jää asiakkaan muurikiveen.

– Hakkurimme ilmoitti asiakkaalle kiven yllättävästä koristeesta. Hän halusi säästää sen, mutta kertoi asiakkaalle, että haluttaessa se voi hioa poiskin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.