Haisevatko koirasi tassut popcornille? Eläinlääkärit kertovat, mistä se johtuu

1:45
Eikö koiran kynsien leikkaaminen tahdo onnistua? Näin totutat lemmikin operaatioon.

Moni lemmikkinsä tassuja nuuhkinut koiranomistaja on huomannut, että eläimen jalat tuoksahtavat popcornilta tai maissisipseiltä. Mistä tuo haju johtuu?

Koira ei mitä todennäköisemmin ole käynyt herkkuvarastoillasi, vaan popcorniin vivahtavan aromin takana on jotain hieman ällöttävämpää – joskin täysin luonnollista.

Maissimainen tuoksu on nimittäin hiivojen ja bakteereiden sivutuote, kertoo yhdysvaltalainen eläinlääkäri Robert J. Silver Huffington Postille. Pseudomonas- ja proteus-suvun bakteerit kulkeutuvat maaperästä ja vedestä koiran tassujen rakoihin. Pseudomonaksen haju on vienon hedelmäinen, proteuksen makeahko.

Haju jää hyvin kiinni kosteisiin anturoiden sopukoihin ja jalkojen karvoihin.

Ylenpalttinen tassujen nuoleminen voi olla oire infektiosta

Popcornmainen haju on siis normaali ilmiö, mutta joskus se voi olla myös merkki infektiosta, Silver kertoo. Jos koira nuolee tassujaan ylenpalttisesti, tassut ovat rasvaiset tai koiran varpaiden välistä löytyy tulehdusta, on lemmikkiä syytä käydä näyttämässä eläinlääkärille.

Koiran tassut voivat haista myös muulle kuin popcornille. Mamamia-sivuston haastattelema eläinlääkäri Heather Chee kertoo, että koirien tassujen hajuun vaikuttavat niissä olevien mikrobien laatu, määrä ja tasapaino.

Lähteet: HuffPost, Mamamia

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.