Haaveissa hehkuva iho? Oikein syömällä onnistut

Haaveiletko hehkuvasta ihosta? Toivotko välttäväsi rypyt vielä vuosia? Kaipaako olemuksesi kevään tuoman piristyksen rinnalla virkistystä? Syömällä oikein voivat haaveet toteutua.

Kevään kolkutellessa jo ovella haaveet hehkuvan kauniista ihosta nostavat verkkaisina päätään. Ihonhoito on kokonaisvaltaista ja oikein syömällä pystyykin vaikuttamaan yllättävän paljon myös ihon kuntoon.

Tulehdusten ehkäisy ehkäisee juonteiden syntymistä

Tietyt ruoka-aineet ehkäisevät tulehduksia ja niiden positiiviset terveysvaikutukset heijastuvat voimakkaasti myös ihoon. Kun elimistöä kuormitetaan epäsopivalla ravinnolla, aineenvaihduntakaan ei toimi moitteettomasti ja ongelmat heijastuvat ihoon esimerkiksi juonteina.

Tietyillä luonnon omilla tuotteilla on mahdollista ehkäistä tulehduksia elimistössä, helpottaa suoliston työtaakkaa ja kirkastaa samalla ihoa. Erityisesti inkiväärin, kanelin ja kurkuman on todettu ehkäisevän tulehduksia – samalla näitä nauttimalla voi säästyä ei-toivotuilta juonteilta.

C-vitamiini taistelee ryppyjä vastaan

Iho tarvitsee C-vitamiinia tuottaakseen kollageenia, joka on kuin elimistön oma ryppyvoide. C-vitamiini vaikuttaakin voimakkaasti ihoon silottaen tätä ja vähentäen ihon kuivumista. C- vitamiini suojaa ihoa myös sen vihollisilta, vapailta radikaaleilta, joille altistutaan esimerkiksi auringon ultraviolettisäteiden ja ilmansaasteiden vuoksi.

Jos suunnitelmissa on piristysruiske iholle, kaikkein tehokkain tapa nauttia C-vitamiinia on ravinnon kautta. Mansikoissa, perunassa, parsakaalissa, appelsiineissa ja paprikoissa C-vitamiinia on erityisen paljon.

Lykopeeni pitää ihon sileänä

Luonnon lykopeeni parantaa ihon pintarakennetta. Lykopeenia nauttimalla ihon pinta pysyy siten entistä sileämpänä ja haaveet rypyttömistä vuosista voivat toteutua.

Jos siis kaipaa oikeaa kiinteytyskuuria iholleen, voi ratkaisu löytyä luonnosta. Lykopeenia on erityisesti porkkanoissa, vesimelonissa ja tomaateissa.

Flavonoidit suojaavat auringolta

Flavonoidien nauttiminen suojaa ihoa auringon ultraviolettisäteilyltä. Tutkimusten mukaan runsaasti flavonoideja nauttivien ihossa on havaittu entistä vähemmän ryppyjä.

Flavonoidien nauttimista voisi pitää sisäisenä aurinkovoiteen käyttönä. Runsas tofun ja soijamaidon nauttiminen auttaa ihoa selviytymään aurinkoisista päivistä, mutta aurinkovoiteita ei ole syytä unohtaa.

Säilytä nuorekas iho pidempään

Omega 3 rasvahapot vaikuttavat ihoon raikastavasti. Omega 3 rasvahapot edesauttavat säilyttämään ihon luontaisen kollageenin, jota pidetään oikeana nuoruuseliksiirinä.

Hyviä Omega 3 rasvahappoja saa etenkin kalasta, jota olisi siis hyvä nauttia silloin tällöin – ainakin jos mielii saavuttaa tavoitteen entistä nuorekkaammasta ihosta.


Lähde: Beauty-tips

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja