Haaveiletko samoista asioista vuodesta toiseen? Näin teet unelmistasi totta

Haaveiletko samoista asioista kuin vuosi sitten? Entä viisi vuotta sitten? Olisiko aika tehdä asioiden eteen jotain?

Womanitely.com listasi tärkeimpiä pointteja, joita noudattamalla pääset lähemmäs unelmiesi toteutumista.

Yleensä jäämme pyörimään samojen haaveiden ja unelmien ympärille kuitenkaan tekemättä mitään niiden toteutumisen eteen. 

Haaveiden toteutuminen lähtee omien tavoitteiden asettamisesta. Hyvin suunniteltuhan on tunnetusti puoliksi tehty.

Kohenna itsetuntoasi

Jokainen loppuun viety idea kohentaa itsetuntoa. Ongelmana on kuitenkin juuri se vaihe, kun asioita täytyisi alkaa viedä loppuun. Mielessä saattavat pyöriä vain negatiiviset ajatukset: ”en pysty” tai ”en osaa”, vaikka oikeasti pitäisikin ajatella, että pystyy ja osaa.

Usein käytämme liikaa aikaa pohtimalla, mitä muut ajattelevat siitä, mitä teemme. Todellisuudessa ”muut” eivät kuitenkaan pohdi asioitasi yhtä paljon kuin luulet. Tai vaikka pohtisivatkin – mitä väliä sillä on?

Keskity sen sijaan omaan juttuusi: innostu, kuuntele sisintäsi ja tartu uusiin haasteisiin – välittämättä muiden mielipiteistä.

Aseta realistisia tavoitteita

Yleinen syy alkuinnostuksen lopahtamiseen ovat liian suuret odotukset. Haaveitaan kannattaakin lähteä toteuttamaan pienin askelin.

Yleensä kaikkein menestyneimpiä ovat realistit, jotka osaavat erottaa mahdottomat tavoitteet mahdollisista. Vaikka jokin haaveesi ei ottaisikaan tuulta alleen, se ei haittaa. Siirry seuraavaan.

Jos jokin tavoite tuntuu sillä hetkellä mahdottomalta, kokeile vaihtaa ajattelutapaasi: kirjoita tavoitteesi paperille ja yritä nähdä se uudesta näkökulmasta. Jos tavoite tuntuu edelleen liian haastavalta toteuttaa, jätä se hautumaan ja keskity muihin haaveisiisi. Et menetä mitään.

Älä ajattele (liikaa)

Ihmiset, joilla on tapana analysoida elämänsä pienimpiäkin päätöksiä, ovat usein myös onnettomia.

Jos tapanasi on vältellä riskejä, jotta mahdolliset negatiiviset lopputulemat eivät varmasti kävisi toteen, jäät paljosta paitsi. Niinhän sitä sanotaan, että kehitystä tapahtuu vasta mukavuusalueen ulkopuolella.

Keskitä negatiiviset ajatukset energiaksi, joka vie sinua eteenpäin kohti tavoitteitasi.

Kehitä sisäistä vahvuuttasi

Tahdonvoima on vahvan ihmisen merkki. Vahva ihminen ei anna pienten vastoinkäymisten murskata, vaan painaa eteenpäin kohti haaveitaan.

Kun silmissäsi siintää tavoite, kannattaa siitä kertoa läheisille. Kun paljastat esimerkiksi heikkoutesi, joita yrität kehittää, jaksavat läheisesikin muistuttaa sinua niistä. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Kirjaa tärkeimmät asiat ylös – älä yritäkään muistaa

Mitä enemmän tekemättömiä asioita pyörii mielessäsi, sitä todennäköisemmin stressaannut ja ahdistut niistä. Kirjaa tärkeimmät asiat ylös vaikka joka aamu ja keskity niihin ensin. Unohda työt, jotka voisit aivan hyvin tehdä myöhemminkin.

Lue myös:

    Uusimmat