Haaveena unelmien työpaikka? Näin löydät sen riskittömästi!

Etkö vieläkään tiedä, mitä tekisit isona? Haaveiletko uudesta työpaikasta? Business coach Kati Järvinen kehottaa muuttamaan nykyistä työnkuvaa omien vahvuuksien mukaisiksi.

Business coach Kati Järvinen tietää, että unelmatyön löytääkseen ei tarvitse tehdä täydellistä irtiottoa. Sen sijaan on osattava tunnistaa omat vahvuutensa ja muutettava nykyisiä työtehtäviä niiden mukaisiksi.

– Moni kokee, että on palattava koulun penkille ja irtisanouduttava nykyisestä työstä, mutta suuria uramuutoksia ei aina tarvitse tehdä sitä kautta, kertoo Mielekäs työ – uuden ajan uraopas -kirjan Maria Carlssonin kanssa kirjoittanut Kati Järvinen.

Järvinen kehottaa tarkastelemaan omia vahvuuksia ja muokkaamaan sitä kautta nykyistä työtä.

– Vitsi on siinä, että kun ymmärtää mistä nauttii ja lisää sitä nykyiseen toimenkuvaansa, voi muuttaa nykyisenkin työnsä unelmien työpaikaksi. Moni rauhoittuu, kun tietää mitä haluaa ja osaa suhtautua työhönsä uudella tavalla. Suuret uramuutokset vaativat hyvää taloudellista tilannetta ja harvalla on siihen mahdollisuutta, mutta nykyisestäkin työstä on mahdollista tehdä mielekkäämpää.

Työnkuvaa kannattaa pohtia Järvisen mukaan aina, kun siitä tulee ajankohtaista.

– Kysymys siitä, mitä haluaa tehdä työkseen nousee aina säännöllisin väliajoin ja silloin se kannattaakin ottaa käsittelyyn. Jos kokee olevansa leipiintynyt työhönsä ja kaipaavansa uutta, on omia vahvuuksia hyvä pohdiskella.

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja