Tässä on sinunkin menestyksesi salaisuus!

Mielekäs työ – uuden ajan uraopas -kirjan Maria Carlssonin kanssa kirjoittanut Kati Järvinen kertoo, että menestyksen salaisuus on yksinkertainen ja samalla kertaa vaativa: on tunnistettava omat vahvuutensa ja osattava hyödyntää niitä oikein työelämässä.

Jokainen haluaa menestyä työssään, mutta väärällä alalla ja vääränlaisissa tehtävissä se on vaikeaa.

– Menestyksen salaisuus on ihmisen oma itsetuntemus. On tiedettävä omat vahvuutensa, osattava käyttää niitä ja valittava ala, johon suhtautuu intohimoisesti, kertoo business coach Kati Järvinen.

Järvisen mukaan vahvuudet ovat meille usein itsestäänselvyyksiä, jolloin niiden tunnistaminen on hankalaa. Omia vahvuuksia on kahdenlaisia – lahjana tulleita ja opittuja.

– Suomalainen työkulttuuri perustuu siihen, että meitä arvioidaan ylhäältä päin esimerkiksi opettajan tai esimiehen toimesta. Tulisi kuitenkin kääntää katse omaan itseen ja pyrkiä arvioimaan itse itseään: Mitkä ovat luontaisia lahjakkuuksiani, mitkä taasen opittuja, esimerkiksi työn kautta tulleita.

Järvisen mukaan omat vahvuudet tunnistaa aikaisemmista onnistumisista: Jos on saanut hyvää palautetta jostain tai nauttinut tietyistä tehtävistä erityisesti, on niissä todennäköisesti hyvä.

– Myös intohimojen seuraaminen on tärkeää. Kun työskentelee omalla vahvuusalueellaan menestyy, koska on mahdollisuus kehittyä alansa huippuosaajaksi, Järvinen neuvoo.

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat