Gulassi 2.10.2000

Toim. Ari Malmberg

2 rkl öljyä
400 g naudan paistia
3 sipulia
6 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
pala selleriä
1 prk tomaattipyreetä
1 tlk tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
mustapippuria
paprikajauhetta
oreganoa
8 dl vettä
lihaliemikuutio
5 kiinteää perunaa
3 paprikaa

1. Paloittele liha, hienonna sipulit ja kuutioi porkkanat ja selleri.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista ensin lihapalat, lisää sitten kasvikset ja kääntele hetki.
3. Sekoita mukaan tomaattipyree ja tomaattimurska, mausteet ja 3 dl vettä.
4. Anna kiehua noin puoli tuntia.
5. Lisää loppu vesi, lihaliemikuutio ja kuutioidut perunat, jatka keittämistä.
6. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi ne.
7. Lisää paprikat keittoon ja anna kiehua 10 minuuttia.
8. Lisää tarvittaessa vettä, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Lue myös:

    Uusimmat