Toim. Ari Malmberg
2 rkl öljyä   
400 g naudan paistia   
3 sipulia   
6 valkosipulin kynttä   
2 porkkanaa   
pala selleriä   
1 prk tomaattipyreetä   
1 tlk tomaattimurskaa   
2 laakerinlehteä   
mustapippuria   
paprikajauhetta   
oreganoa 
8 dl vettä   
lihaliemikuutio   
5 kiinteää perunaa   
3 paprikaa
1. Paloittele liha, hienonna sipulit ja  kuutioi porkkanat ja selleri.  
2. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista  ensin lihapalat, lisää sitten kasvikset  ja kääntele hetki.  
3. Sekoita mukaan tomaattipyree ja  tomaattimurska, mausteet ja 3 dl vettä.  
4. Anna kiehua noin puoli tuntia. 
5. Lisää loppu vesi, lihaliemikuutio ja  kuutioidut perunat, jatka keittämistä.  
6. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi  ne.  
7. Lisää paprikat keittoon ja anna kiehua  10 minuuttia.  
8. Lisää tarvittaessa vettä, tarkista  maku ja lisää tarvittaessa mausteita.