Guinness World Recordsin päätoimittaja: Suomessa on maailman hulluin kansa!

Guinness World Records -kirjojen päätoimittaja Graig Glenday tietää, mikä on koko maapallon hulluin kansa. Sehän on tietysti suomalaiset. Ketkäpä muut olisivat yrittäneet rikkoa kuluneen vuoden aikana 62:ta maailmanennätystä onnistuen ainoastaan kolmessa niistä?

– Katsotaanpa todisteita. Mikä kansa järjestää vuosittain eukonkantokilpailun? Ketkä järjestävät vuosittain ilmakitaran soiton maailmanmestaruuskisat? Ja kilpailun, joka sisältää kovaa saunomista? Missä voit juosta maratonin paljain jaloin lumessa? Tai voittaa palkinnon heittämällä kännykkääsi? Graig Glenday kysyy.

Lisäksi hän mainitsee, että ovathan suomalaiset kovimpia huutajia sekä huonoimpia euroviisu-osanottajia. Ei ole epäilystäkään, ettemmekö olisi maailman hulluimpia ihmisiä. Lisämaininnan Glenday antaa Lordin esiintymisestä, se oli piste iin päälle.

– Olin surullinen, kun kuulin, että Lordi menetti tänä vuonna ennätyksensä Euroviisujen korkeimmasta pistemäärästä sille mitättömälle norjalaiselle. Minulla oli ilo tavata Lordi ja hänen hulvaton bändinsä maaliskuussa 2006, jolloin vierailin suurimmassa karaoken yhteislaulutilaisuudessa.

Sormen paikalla muistitikku!

Suomalaisten erikoisuus näyttää Graig Glendayn mukaan olevan asioiden heittäminen. Kaaressa ovat lentäneet kumisaappaat, kännykät, ja jopa ihmiset! Suomalainen Juha Räsänen heitti 60-kiloista ihmistä 5.4 metriä Madridin Guinness World Records -ohjelmassa kesäkuussa 2006. Sama mies on erikoistunut myös oluttynnyreiden heittelemiseen.

– Juha Räsänen on heittänyt nopeimmin 20 oluttynnyriä viisi metriä korkean riman yli. Hänen aikansa oli 7 minuuttia 10 sekuntia. Suomalainen Heidi Koivuniemi taas on heittänyt oluttynnyriä naisista korkeimmalle. Kukaan muu ei riko niin paljon ennätyksiä oluttynnyreillä kuin suomalaiset!

Glendayn on omat suosikkinsa suomalaisista, jotka ovat päässeet kirjaan. Toukokuussa 2008 suomalainen tietokoneohjelmoija Jerry Jalava menetti palasen sormestaan moottoripyöräonnettomuudessa. Menetetyn osan tilalle tehtiin proteesi, jossa on 2 gigan USB-muistitikku.

– Idea tuli lääkäreiltä, jotka vitsailivat hänen ammattinsa kuultuaan, että miehen pitäisi hankkia sormi-USB käteensä.

Myös suomalaisten rikkomat saunomisennätykset kuuluvat Glendayn suosikkeihin. Eniten voittoja saunomisen maailmanmestaruuskisoissa ovat haalineet Leo Pusa sekä Timo Kaukonen, joilla molemmilla on hallussaan neljä mestaruutta.

Hulluimpia ennätyksiä, joita suomalaiset ovat tehneet:

Seppo Mäkisellä oli kesäkuussa 2008 hallussaan 30 105 erilaisen rintamerkin kokoelma, jotka on kerätty yli 50 eri maasta. Kokoelmaa on kartutettu vuodesta 1994 asti.

Mikko Lampi heitti kännykkänsä pisimmälle kännykänheiton maailmanmestaruuskisoissa Savonlinnassa vuonna 2005. Matkaa heitolle kertyi 94,97 metriä.

Maailman suurin nopeussakko on suuruudeltaan 170 000 euroa. Sen sai Jussi Salonoja, joka kaasutteli 80 kilometrin tuntivauhtia alueella, jolla oli 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Ennätys on helmikuulta 2004.

Patti Valasti ja Aki Kontala pelasivat raa'alla kananmunalla pöytätennistä niin, että kaksikko sai lyötyä munaa kuusi kertaa ennen kuin se meni rikki. Ennätys tehtiin lokakuussa 2001.

Suomenkielinen laitos Guinness World Records -kirjasta on kaupoissa 24.9.

Lue myös:

    Uusimmat