Grillatut broilerinkoivet ja chilimajoneesi sekä Omenapiiras

Grillatut broilerinkoivet (4 annosta)

  • 12 Broilerin koipinuijaa
  • Öljyä
  • Paprikajauhetta
  • Currya
  • Valkosipulia
  • Tuoretta chiliä
  • Korianteria
  • Suolaa

Murskaa mausteet morttelissa tai tehosekoittimella öljyiseksi tahnaksi. Hiero maustetahnaa broilerinuijille ja anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia. Kääntele välillä, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan, dippikastikkeen kanssa ja voipa annokseen lisätä riisiä tai perunoitakin.

Chilimajoneesi

  • ½ l Öljyä
  • 1 Muna
  • 2 rkl Sinappia
  • 2 rkl Ketsuppia
  • 3 rkl Sitruunan mehua tai etikkaa
  • 1 rkl Sokeria
  • 1 rkl Chilijauhetta
  • 1 Valkosipulinkynsi

Mittaa ainekset pitkulaiseen kulhoon, sauvavatkaimen omaan kulhoon esimerkiksi. Älä sekoita. Upota sauvavatkain varovasti kulhon pohjalle. Tarkista, että vatkain sekoittaa aluksi vain pohjalla olevia aineksia ja öljy on pinnalla. Vatkaa täydellä teholla kunnes kulhossa on sileä majoneesikastike. Jos et omista sauvavatkainta, mittaa muut ainekset paitsi öljy laakeaan kulhoon. Valkosipuli on syytä murskata. Vispaa erittäin voimakkaasti ja kaada samalla öljyä aivan ohuena vanana astiaan. Emulsio syntyy ja lopputuloksena saat erinomaisen kastikkeen.

Omenapiiras

  • 1 pkt valmista murotaikinaa
  • 4 Omenaa
  • 1 rkl Kanelia
  • ½ dl Vaahterasiirappia
  • 1 dl Kermaa
  • 1 Kananmuna
  • 1 tl Vaniljasokeria

Kuori ja lohko omenat. Mausta omenalohkot kauttaaltaan vaahterasiirapilla ja kanelilla. Sekoita muna ja kerma keskenään ja lisää omenoiden joukkoon. Painele murotaikina öljytylle pyöreälle torttuvuoalle ja esikypsytä sitä 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Säästä raakaa taikinaa sen verran, että saat tehtyä piiraaseen kannen. Kaada omena-kermaseos piirakkapohjan päälle ja muotoile jäljelle jääneestä taikinasta pyöreä kansi. Tee kanteen muutama reikä liian höyryn haihduttamiseksi. Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen tai – jäätelön sekä vaahterasiirapin kanssa

Reseptit: Sami Garam/ Ankkalinnan keittokirja

Lue myös:

    Uusimmat