Li Anderssonin isän Jan-Erik Anderssonin erikoista taloprojektia seurataan Grand Designs -ohjelmassa

Jan-Erik ja Marjo kertovat projektistaan 1:54
Miltä talo näyttää? Katso!

Grand Designs Suomi -ohjelmassa rakennetaan persoonallinen kuusikulmainen talo.

Suomalaisen arkkitehtuurin ja asumisen ohjelma Grand Designs Suomi seuraa taloprojekteja piirustuspöydältä unelmien kodeiksi. Kauden kuudennessa jaksossa kuvataiteilija Jan-Erik Andersson ja graafikko Marjo Malin rakentavat Turkuun persoonallisen kuusikulmaisen talon, jossa taide on keskeinen osa kodin arkkitehtuuria.

Jan-Erik Andersson tunnetaan myös Vasemmistoliiton puheenjohtajan ja presidenttiehdokas Li Anderssonin isänä.

Uusi Kuusi-O-talo rakentuu samalle tontille, missä sijaitsee pariskunnan aiempi koti, lehden muotoinen taidetalo Life on a Leaf.

Rakennushanketta Andersson kuvailee taiteellisesti yksityiskohtaiseksi. 

Se on myös pienen talon kokeiluprojekti, eli miten pienessä talossa kaksi ihanaa ihmistä voi asua toistensa kanssa niin etteivät ne mene toistensa hermoihin, Jan-Erik Andersson vitsailee.

Arkkitehti Erkki Pitkärannan ja Jan-Erikin yhteistyössä suunnittelema rakennus tutkii tarvittavan tilan määrää ja useiden taiteilijoiden taloon suunnittelemat taideteokset ovat keskeinen osa uutta kotia.

– Minun ja arkkitehdin ajatus on ollut laajentaa arkkitehtuuria. Se että saataisiin laajempi pohja sille mitä arkkitehtuuri voi olla, Andersson pohtii.

Alakertaa Marjo Malin kuvailee hornantuutiksi, ja keittiötä komistavat lieskat sekä munakupeista tehdyt ovien vetimet, jotka muistuttavat kipinöitä.

Katso alla olevalta videolta miltä valmis Kuusi-O näyttää!

Tältä valmis Kuusi-o näyttää 1:45
Tältä Kuusi-O näyttää!

Grand Designs Suomi keskiviikkoisin MTV Katsomossa ja klo 20 alkaen MTV3-kanavalla.
Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat