Graafinen betonipinta elävöittää sisustusta

Oulun asuntomessualueelle kohoavassa seurantakohteessamme työt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että menossa ovat sisävalmisteluhommat. Tasoitemiehet ovat aloittaneet oman työnsä.

Betonin monipuolisuudesta materiaalina kertoo sisäseinän graafinen pinta. Rakennuttaja löysi netistä mieleisensä sivun Leonardo da Vincin luonnoskirjasta, lähetti vedoksen tehtaalle ja kysyi, onnistuuko. Onnistuu, vastasi tehdas - ja lopputulos on seinään toistettu, ällistyttävän pikkutarkka jäljennys kuvasta. Pienen pienet, hennotkin ääriviivat varjostuksineen toistuvat terävinä.

Jokainen voi siis suunnitella omalle betoniseinälleen haluamansa kuvioinnin.

Sisustusarkkitehdin mukaan betoni ei aseta sisustajalle mitään reunaehtoja, pikemminkin ehkä päinvastoin, koska sen kanssa voi kokeilla monia erilaisia vaihtoehtoja.

Valoisaan Solidus-taloon valittiin hallitsevaksi teemaksi ruskea väri ja sen eri sävyt, joita korostetaan tekstiilien ja huonekalujen värivalinnoilla. Myös kovan betonipinnan helposti aikaan saamaa kaikuvuutta vähennetään erilaisilla tekstiileillä.

Alakerrassa on erikoisuutena raekivilattia, jota ei aikaisemmin ole juuri yksityiskodeissa nähty. Julkisissa tiloissahan se on suhteellisen yleisesti käytetty. Yläkerran lattiat päällystetään parketilla, keittiön lattia ja pesutilat puolestaan laatoitetaan.

Au-pair -siivessä värejä käytetään hiukan rohkeammin kuin muualla talossa. Ilme poikkeaa muista tiloista ja sitä voisi luonnehtia hiukan retrohenkiseksi.

Joka Kodin Asuntomarkkinat palaa syksyn ensimmäisten ohjelmien yhteydessä katsomaan, minkälainen talo on valmiina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja