Göteborgin pommimieheksi epäilty etsintäkuulutettiin kansainvälisesti – "Emme tiedä, onko hän elossa"

Poliisi epäilee Göteborgin räjähdystä tahalliseksi – silminnäkijä kertoo kokemuksistaan 1:31
Silminnäkijä Christian Olsson kertoo aamuyön järkyttävistä hetkistään. Video: Ruotsin TV4:n kuvaa.

Göteborgissa kerrostalossa viikko sitten tapahtuneesta pommiräjähdyksestä epäillystä miehestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

Epäilty on nimeltään Mark Lorentzon ja hän on 55-vuotias. Syyttäjä Maria Thorellin mukaan on mahdollista, että Lorentzon jatkaa rikollista toimintaansa. Ruotsin syyttäjälaitos ilmoitti asiasta kirjallisesti tänään, kertoo Aftonbladet.

Lorentzon määrättiin vangittavaksi poissaolevana eilen todennäköisin syin epäiltynä murhayrityksestä sekä törkeästä yleisen turvallisuuden vaarantamisesta.

Rikostutkijat kiinnostuivat Lorentzonista kun ilmeni, että hänet oli häädetty asunnostaan, joka oli samassa talossa, jossa pommi räjähti.

Lisäksi Lorentzonilla tiedetään olleen ollut aiempaa historiaa vaikeuksista viranomaisten kanssa.

Etsitty muun muassa Norjasta

Syyttäjä ei ei halunnut kommentoida, epäilläänkö Lorentzonin oleskelevan tällä hetkellä jossakin tietyssä maassa.

Aftonbladet kertoo kuitenkin, että Ruotsin poliisi on tehnyt yhteistyötä Norjan poliisin kanssa Lorentzonin löytämiseksi. Lorentzonia on on etsitty muun muassa Oslosta ja lisäksi useista eri osoitteista Ruotsissa.

Syyttäjän mukaan Lorentzonista ole kuitenkaan saatu varmoja elonmerkkejä viime viikon tiistaina tapahtuneen räjähdyksen jälkeen.

– Emme tiedä, onko hän elossa, Thorell sanoo tiedotteessa.

Göteborgin Annedalin kaupunginosassa viime viikon tiistaina tapahtuneessa räjädyksessä loukkaantui neljä ihmistä vakavasti. Parisenkymmentä ihmistä sai lieviä vammoja ja 130 asukasta evakuoitiin talosta savun takia.

Räjähteen epäillään olleen talon ulkopuolella.

Lue myös:

    Uusimmat