Mainos

Googlen paras apu matkailijoille on oranssi läntti kartassa – tässä ovat Helsingin suosituimmat kohteet

Google Maps näyttää kaupunkien suosituimmat alueet ja kadut merkitsemällä ne oranssilla pohjalla. Näistä merkinnöistä on apua esimerkiksi matkailijoille, jotka etsivät kauppoja ja ravintoloita.

Googlen Maps -palvelussa on ominaisuus, joka tekee uusissa kaupungeissa vierailemisesta uskomattoman helppoa. Palvelussa on ollut käytössä jo vuoden ajan merkintä ”Areas of Interest” eli mielenkiintoiset kohteet, jotka merkitään karttaan oranssien länttien avulla.

Googlen mukaan nämä oranssit alueet ovat paikkoja, joissa on eniten ravintoloita, kahviloita, baareja ja kauppoja. Alueet määritellään pääosin algoritmin avulla, sillä Google pystyy keräämään paikannusdataa ihmisten sijainneista. Suurkaupunkien kiinnostavimmat kohteet Google kertoo valitsevansa omin käsin, sillä suurkaupungit ovat niin tiheään rakennettuja ja asuttuja.

Google Mapsin "Areas of Interest" -ominaisuus soveltuu parhaiten siihen, kun matkan aikana yrittää päättää minne mennä seuraavaksi ilman sen kummempia suunnitelmia. Parhaiden ravintoloiden tai kuuluisimpien nähtävyyksien etsimiseen se taas ei sovellu – ne matkailijan täytyy selvittää etukäteen itse.

Jos kaupunkimatkalle ei ole suunnitellut tarkkaa aikataulua eikä pieni ympäriinsä käveleminen ei ole ongelma, on Google Mapsin karttoihin merkityt oranssit alueet hyviä paikkoja jatkaa, kun tärkeimmät nähtävyydet on jo ehtinyt kokea.

Lähde: The Verge


***

2:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.