Googlen huima tekoäly hämmästyttää: Varaa ajan kampaajalle yhtä hyvin kuin ihminen – "On vaikea uskoa, että tämä on totta"

2:00

Google esitteli eilisessä I/O-kehittäjäkonferenssissaan uuden tekoälyavustajan, joka voi tehdä esimerkiksi varauksia ihmisten puolesta. Googlen käymät keskustelut ovat niin aidonoloisia, että toinen osapuoli ei edes huomaa käyvänsä keskustelua koneen kanssa.

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichair kertoi, että Google Duplex -tekoäly pystyy suoriutumaan helposta keskusteluista, kuten ajanvaraamisesta, täysin itsenäisesti. Konferenssissa nähdyissä esimerkeissä tekoäly muun muassa varasi ajan kampaamoon ja pöydän ravintolaan.

Katso yllä olevalta videolta, kun Google Assistant varaa ajan kampaajalle.

Uusi Googlen Assistant kuulosti paljon luonnollisemmalta kuin aiemmat kehitetyt tekoälyt. Tekoäly lisäsi keskusteluun esimerkiksi "mmm"-äänteitä sekä muita ihmisten tavallisessa keskustelussa tuottamia äänteitä.

Google Assistant ei myöskään missään vaiheessa kertonut toiselle osapuolelle olevansa kone.

"On vaikea uskoa, että tämä on totta"

Pichairin mukaan teknologia voi tulevaisuudessa esimerkiksi soittaa yrityksille ja varmistaa heidän aukiolonsa lomien aikaan, jonka jälkeen tiedot voidaan automaattisesti päivittää Googleen. Google-pomo uskoo, että teknologia voi säästää ihmisten aikaa ja olla arvokasta yrityksille.

Asiantuntijoiden mukaan kehittynyt tekoäly antaa Googlelle suuren edun kilpailijoita vastaan. Creative Strategiesin analyytikko Ben Bajaran oli vaikuttunut uudesta teknologiasta.

– On vaikea uskoa, että tämä on totta. Ei voida aliarvioida arvoa, jonka kuluttajat näkevät näissä ääniassistenteissa. Apple ei voi pudota kauas taakse, koska tämä on sellainen asia, jonka takia näkisin ihmisten vaihtavan alustoja, Bajaran kommentoi BBC:lle.

Google Duplex julkaistaan kokeiluna seuraavan parin viikon aikana.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tekoälyä sähköpostiin ja karttoihin

Googlen julkistukset eivät kuitenkaan jääneet konferenssissa tähän. Tapahtumassa paljastettiin muun muassa lisätietoa Androidin seuraavasta versiosta, joka toistaiseksi tunnetaan nimellä Android P.

Googlen useisiin suosittuihin palveluihin on myös tulossa uudistuksia, pääasiassa tekoälyn muodossa. Kone kirjoittaa jatkossa jopa Gmail-sähköpostit puolestasi, Google Kuvat -sovelluksessa taas voidaan tehdä mustavalkoisesta kuvasta värillinen ja Google Mapsissa navigoiminen helpottuu, kun sovellus näyttää kameran avulla, mihin suuntaan täytyy lähteä.

Katso alla olevalta videolta nämä ja muut Googlen esittelemät uudistukset.

4:13
​​​​​​​

Lähteet: BBC, CNN 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja