Mainos

Google varmisti: VR-lasit ja -ohjain tulossa

Lukuisten Google I/O -konferenssin paljastusten joukossa oli myös Googlen oma, osaksi uutta Androidia kasvava virtuaalitodellisuusalusta. Daydreamin ympärille kehitetään myös VR-laseja ja -ohjaimia, jollaiset Google tulee valmistamaan itsekin.

Daydream on Android N:stä löytyvä ohjelmistoalusta, joka vie Android-laitteiden tarjoamia virtuaalikokemuksia hieman nykyistä pidemmälle. Luvassa on erillinen VR-tila, joka muokkaa mobiililaitteen toimintaa ja näkymiä monin tavoin yhtenäisen virtuaalitodellisuuskokemuksen takaamiseksi.

Ohjelmistopuolen kumppaniksi tullaan kehittämään yhteensopivat VR-lasit ja langaton ohjain. Google on suunnitellut laitteista referenssimallit, joiden pohjalta muut laitekehittäjät voivat luoda Daydream-laitteistoa.

Nyt Google on kuitenkin varmistanut, että se tulee valmistamaan ja myymään Daydream-silmikkoja ja -ohjaimia myös itse. Android Beatin mukaan asiasta tiedotti Googlen VR-osaston johtaja Clay Bavor Daydreamin ensimmäisen esittelyn jälkeen järjestetyssä tilaisuudessa.

Uusien kokemusten saapumista markkinoille joudutaan kuitenkin odottamaan vielä joitakin kuukausia. Daydreamin virallisen julkaisun on määrä tapahtua ensi syksynä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.