Mainos

Google SOS Alerts ilmoittaa hätätilasta – jakaa hyödyllisiä yhteystietoja ja uutisia kriisialueelta

Google helpottaa tiedon löytämistä erilaisista hätätilanteista ja ryhtyy jakamaan sitä myös kriisialueella oleville.

Google aikoo jakaa tietoa erilaisista hätätilanteista hakukoneensa hakutuloksissa ja Kartat-sijainneissa. Uusi SOS Alerts -toiminto jakaa käyttäjille tulipalojen, tulvien ja muunlaisten onnettomuuksien sattuessa uutisia, hätänumeroita, tärkeiden verkkosivujen linkkejä ja viranomaisten tiedotteita.

Google itse määrittää ja valikoi tilanteet, joissa hälytykset laitetaan päälle. Hälytykset eivät aktivoidu siis automaattisesti. Hakukoneyhtiö joutuu kuitenkin itse valitsemaan ja päättämään, mitkä tapahtumat ovat hälytysten arvoisia.

Googlen verkkosivuilla kerrotaankin, että yhtiö ei voi taata hälytyksiä jokaisen onnettomuuden tai hätätilanteen kohdalla. Pyrkimyksenä on kuitenkin saada hälytykset mahdollisimman laajaan käyttöön.

Googlen verkkosivuilla mainitaan myös ihmisten aiheuttamat kriisit, joilla mahdollisesti viitataan siviileihin kohdistuviin hyökkäyksiin tai iskuihin.

SOS Alerts -toiminto on pääasiallisesti tarkoitettu tilanteisiin, jossa hakukoneen käyttäjä etsii aktiivisesti tietoa tietystä onnettomuudesta tai katastrofista. Google on sanoo kuitenkin, että joissain tilanteissa palvelu saattaa puskea ilmoituksia niille, jotka ovat kriisialueella. Näin heidät ohjataan oikeiden yhteystietojen ja faktojen äärelle.

Tiedon jakamiseen keskittymällä Google pyrkii välttämään Facebookin Safety Check -ominaisuuden sudenkuopat, jossa hyvää tarkoittavalla ominaisuudella on toisinaan aiheutettu vain vaivaa Facebook-käyttäjille. Pienten onnettomuuksien tapahtuessa Facebook-tuttavat ovat saattaneet jatkuvasti pyytää tilannepäivityksiä sen sijaan, että onnettomuuden lähellä asuva ilmoittaisi itse tilanteestaan.

Lähde: The Verge


***

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja