Google Play -päivitys rikkoo Android-sovelluksia tietyissä puhelimissa – näin korjaat ongelmat

Huawei ja Honor -puhelimissa on ilmennyt ongelmia Google Play -palvelun uuden päivityksen myötä. Aiheesta kertoi muun muassa Android Authority ja Tivi.

Ongelmia on huomattu Huawei ja Honor -puhelimissa ainakin Googlen karttapalveluissa sekä muissa sijaintitietoja vaativissa palveluissa, kuten Uberissa. Vaikutuksia on ollut myös Google Payssa ja Googlen Homen yhteyksissä.

Tivi myös kertoo, että Suomessa esimerkiksi Telia on tiedottanut Telia TV:ssa olevan ongelmia juuri Google Play -palvelun päivityksestä johtuen. Telia TV -sovelluksella Huawei ja Honor -puhelimissa osalla asiakkaista esiintyy ongelmaa sovelluksen käynnistämisen yhteydessä.

Google ja Huawei ovat huomanneet ongelman ja saaneet selville sen syyn, joka on Googlen mukaan odottamaton muutos tiedostojärjestelmän luvissa. Ongelma korjataan uudella Google Play-päivityksellä. Yhtiö ei ole vielä paljastanut, milloin sen jakelu aloitetaan.

Näin korjaat ongelman jo nyt

Sitä ennen ongelman voi yrittää ratkaista kotikonstein. Andrioid Authority neuvoo esimerkiksi kytkemään Google Play -palvelut pois päältä, tyhjentämään sovelluksen välimuistin tai perumaan sovelluksen päivityksen.

Tämä löytyy puhelimesta reittiä: Asetukset > Sovellukset > Google Play palvelut > Tallennustila > Tyhjennä välimuisti tai Tallennustila > Hallinnoi muistia > Tyhjennä välimuisti.

Google Play -palveluiden sivulta voi myös poistaa kolmen pisteen tai viivan takaa päivitysten asennuksen.

Google tosin tarjoaa ongelmaan myös toista ratkaisua. Yhtiö julkaisi jo Play-palveluiden beetaversion, jossa ongelma on korjattu. Beetaversion saa käyttöönsä liittymällä Googlen testausohjelmaan. Liittymisen jälkeen kannatta odottaa minuutti ennen sovellusten avaamista.

Jos pelkkä odottaminen ei auta, kannattaa kokeilla välimuistin tyhjentämistä ja puhelimen uudelleenkäynnistystä. Tivi kuitenkin varoittaa, että beetaversioissa voi pahimmillaan olla muita vikoja.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja