Google Play päihitti App Storen selvästi latausten määrässä

Google Playsta ladattiin vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä selvästi enemmän sovelluksia kuin Applen App Storesta. Tilastot ovat peräisin App Annien keräämistä tiedoista, ja niistä uutisoi PhoneArena.

Google Play -kaupasta ladattiin vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä ennätykselliset 19 miljardia sovellusta. Ero App Storeen on selvä, sillä Applen kauppa keräsi latauksia vain kahdeksan miljardia. Kyse on nimenomaan uusien sovellusten lataamisesta, sovellusten päivittämiset tai vanhan sovelluksen uudelleenasentamiset eivät tässä tilastossa näy.

Huomionarvoista on kuitenkin, että vaikka Google Playsta ladattiin selkeästi enemmän sovelluksia, käytettiin App Storessa kuitenkin lähes tuplasti rahaa Googlen sovelluskauppaan verrattuna. Apple-käyttäjät maksoivat viimeisellä neljänneksellä sovelluksista yhteensä 11,5 miljardia dollaria, eli 9,2 miljardia euroa. Sovelluskaupassa käytetyn rahan määrä kasvoi eniten Yhdysvalloissa.

Eniten sovelluksia oli ladattuna japanilais- ja kiinalaiskäyttäjillä, joiden älypuhelimesta löytyi keskimäärin 100 sovellusta. Intialaiset puolestaan käyttivät aktiivisesti 40:tä sovellusta, joka oli listatuista maista eniten.

Lue myös:

    Uusimmat