Google esitteli Assistantiin huikean nopeusparannuksen

Google on esitellyt uudistuneen Google Assistantin, joka tulee saatavilla uusien Pixel-puhelimien myötä myöhemmin tänä vuonna. Tämän jälkeen uudistunutta Assistantia voidaan odottaa myös muille Android-laitteille.

Isona uudistuksena Google Assistant hoitaa jatkossa suuren osan toiminnoistaan laitteen sisällä. Tällä hetkellä laite lähettää äänikomennot Googlen palvelimille analysoitavaksi, mutta jatkossa komentoja voidaan suurilta osin analysoida laitteen sisällä. Google itse kertoi tiivistäneensä 100 GB tallennustilan vaativat analysointityökalut vain 0,5 GB:n tilaan, mikä mahdollistaa työkalujen tallentamisen matkapuhelimen muistiin. Nopeuden osalta Google totesi uuden Assistantin olevan jopa kymmenen kertaa nykyistä nopeampi.

Nopeuden lisäksi uuden Assistantin on määrä olla myös älykkäämpi ja tarjota paremmin personoituja vastauksia. Esimerkiksi varauksia tai ostoksia tehdessä Assistant osaa paitsi täyttää varauksen automaattisesti, myös suositella varaukseen tuotteita käyttäjän oman mieltymyksen mukaan. Vastaavasti hyvää ruokareseptiä kysyttäessä Assistant suosittelee reseptejä käyttäjän ruokatottumusten ja maantieteellisen sijainnin mukaan. Google itse kutsuu Assistentin tarjoamia henkilökohtaisia suosituksia ”Picks for you” -nimellä.

Uutena osana Assistantia Googlen Drive Mode tulee jatkossa tarjoamaan enemmän käyttäjäkohtaisia ehdotuksia myös navigointiin. Kuljettajalle ehdotetaan esimerkiksi määränpäätä ja matkamusiikkia sen mukaan, mihin autolla normaalisti matkustaa ja mitä musiikkia kuuntelee. Driving Moden on määrä tulla osaksi Google Assistantia kesän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja