Givenchyn kaulakoru kauhistutti Pariisin muotiviikoilla: "Historia toistaa itseään"

2000-luvun muoti-ilmiöt – mitä näistä jo kaipaat? 1:39
KATSO MYÖS: Muistatko nämä 2000-luvun muoti-ilmiöt?

Givenchyn uuden malliston korut näyttivät hirttusilmukoilta. 

Ranskalaisen muotitalo Givenchyn malleilla nähtiin Pariisin muotiviikoilla kaulakoruja, jotka muistuttivat hirttoköysiä. Korut ovat herättäneet paheksuntaa, kertovat BBC ja New York Post.

Kullasta ja hopeasta valmistettuja hirttoköysikoruja nähtiin kolmen mallin yllä, kun Givenchy sunnuntaina esitteli ensi kevään ja kesän mallistoaan. Korut olivat osa muotitalon luovan johtajan Matthew Williamsin ensimmäistä yleisön edessä järjestettyä muotinäytöstä sen jälkeen, kun hän viime kesänä aloitti tehtävässään.

Williamsin mukaan korut on luotu yhdessä yhdysvaltalaisen taiteilija Josh Smithin kanssa, hänen viikatemiesmaalaustensa innoittamana.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koruista nousi kohu somessa

Givenchyn koruja paheksui mediatietojen mukaan ensimmäisenä Instagram-tili Diet Prada. Sen jälkeen niistä on kohistu muuallakin somessa.

– Sitä luulisi, että muotiteollisuus on oppinut olemaan laittamatta mallien kaulan ympärille mitään hirttoköysiä muistuttavaa vuoden 2019 Burberry-tapauksen jälkeen, tilillä kirjoitettiin.

Pari vuotta sitten Burberry joutui kohun keskelle, kun Lontoon muotiviikoilla erään mallin yllä olevassa hupparissa oli hirttoköysi. Yritys pyysi myöhemmin anteeksi tapahtunutta.

–  Tämä Givenchyn kaulakoru, joka juuri nähtiin catwalkilla, näyttäisi olevan pelottavalla tavalla samansuuntainen. Tämä saa todella ihmettelemään, miten kukaan ei sitä huomannut, mutta joka tapauksessa… historia toistaa itseään, Instagram-tilillä kirjoitetaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Givenchy ei ole kommentoinut koruista syntynyttä kohua.

Lähteet: BBC, New York Post

Lue myös:

    Uusimmat