Gazan terveysministeriö: Gazan toiseksi suurin sairaala on toimintakyvytön

Israelin erikoisjoukot rynnäköineet sairaalaan Gazassa 0:37
Israelin erikoisjoukot rynnäköineet sairaalaan Gazassa

Israelin joukot hyökkäsivät Nasserin sairaalaan kuluneella viikolla.

Gazan toiseksi suurin sairaala on poistettu kokonaan käytöstä, sanoi Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön tiedottaja sunnuntaina.

Ashaf al-Qidra kertoi Reutersille, että Khan Younisin kaupungissa sijaitsevassa Nasserin sairaalassa on tällä hetkellä vain neljä hoitohenkilökuntaan kuuluvaa henkilöä huolehtimassa potilaista.

Hänen mukaansa Nasserin sairaala on terveydenhuollon selkäranka Gazan eteläosassa. Sairaalan toiminnan lopettaminen on kuolemantuomio sadoille tuhansille palestiinalaisille

Myös YK:n terveydenhuoltoviranomaiset kertovat, että, polttoainepula, sekä Israelin iskut ovat tehneet sairaalan täysin toimintakyvyttömäksi.

Nasserin sairaala oli sunnuntaihin asti Gazan suurin toimiva sairaala. Se on ollut piiritettynä kuluneella viikolla. Torstaina 15. helmikuuta Israelin armeija vahvisti, että sen erikoisjoukoilla oli operaatio meneillään Nasserin sairaalassa. Armeija kertoi sillä olevan luotettavaa tietoa siitä, että Hamasin ottamien panttivankien ruumiita säilytetään sairaalassa.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat