Game of Thrones -tähti sai kaksi vaarallista aivovaltimopullistumaa: "Ajattelin kuolemaa joka minuutti, joka päivä"

Emilia Clarke koki pelottavia hetkiä kuvatessaan toista Game of Thrones -kautta.

Game of Thrones -tähti Emilia Clarke kirjoitti The New Yorker -lehdessä julkaistussa esseessä kärsineensä sarjan alkutaipaleella kaksi aivoaneurysmsaa, eli valtimopullistumaa.

Clarke kiidätettiin sairaalaan vuonna 2011 hänen kärsittyään vaarallisen aivohalvauksen, johon noin kolmasosa potilaista voi kuolla. Clarke kärsi muistiongelmista valtimopullistuman jälkeen ja oli valmis luovuttamaan elämänsä suhteen.

– Olen näyttelijä, minun on muistettava vuorosanani. Nyt en muistanut edes nimeäni. Pahimpina hetkinä halusin vetää töpselin seinästä. Pyysin sairaalan henkilökuntaa antamaan minun kuolla. Työni – koko unelmani siitä, millaista elämäni voisi olla – keskittyi kielitaitoon, kommunikointiin, Clarke kirjoitti esseessä.

Television suurimpiin tähtiin lukeutuva Clarke kertasi kärsineensä kuolemanpelosta läpi koko toisen kauden kuvausten. Hän kertoi tilastaan sarjan pomoille, mutta ei halunnut tietoa julkisuuteen.

– Toinen kausi oli minun huonoin. En tiennyt mitä Daenerys (Clarken hahmo) teki. Jos olen täysin rehellinen, ajattelin kuolemaa joka minuutti, joka päivä, Clarke muisteli.

Nyt näyttelijä on kertonut lisää informaatiota pelottavista kohtauksistaan. Clarke vieraili CBS-kanavan ammukeskusteluohjelmassa ja kertasi hetket, jolloin hän sai ensimmäisen aneurysman.

– Olin salilla. (Se oli) pahin mahdollinen kipu, jonka voi kuvitella, kuin kuminauha olisi napsahtanut päässäni. Tunsin valtavan paineen ja yhtäkkiä tajusin, että en enää voinut seistä enkä kävellä, ja sinä hetkenä tajusin olevani aivovammainen, Clarke kartoitti ensimmäistä kohtaustaan.

Toinen aneurysma sattui kaksi vuotta ensimmäisen jälkeen. Toinen kohtaus oli hengenvaarallinen ja aiheutti kuolion näyttelijän aivoissa. Kuvia Clarkesta sairaalassa voit katsoa täältä.

– Yksi osa aivoistani oikeasti kuoli. Jos osa aivoistasi ei saa verta minuuttiin, se ei enää toimi. Se on kuin oikosulku. Koin kovaa paranoiaa. Mietin, että mitä jos aivoissani on oikosulku ja en voi näytellä enää. Näyttely on kirjaimellisesti ollut minulle syy elämään pitkän aikaa.

Näyttely oli Clarkelle se, mikä hänet lopulta piti elämänjanoisena kahden pelottavan valtimopullistuman jälkeen. Hän kuvailee vahvana hahmona tunnetun Daenerys Targaryenin esittämisen loppupeleissä pelastaneen hänet.

– Saavut lavasteisiin ja esität tätä mahtavaa hahmoa, kävelet liekkien läpi ja puhut satojen ihmisten edessä, ja sinua on pyydetty työskentelemään niin kovaa kuin pystyt. Siitä tuli se asia, joka pelasti minut ajattelemasta omaa kuolevaisuuttani, Clarke selitti CBS:n haastattelussa.

Game of Thronesin 8. tuotantokausi C Morella 15.4. alkaen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja