"Formuloiden Peter Pan" - asiantuntijalta värikkäät kehut Kimi Räikköselle

Ferrarilta Sauberille ensi kaudeksi loikannut Kimi Räikkönen saa sveitsiläistallin autolla aikaan vielä tukun yllätyksiä, ennustaa entinen F1-kuljettaja Martin Brundle.

Brundle vertailee ikinuorta Räikköstä suotuisasti tallitoveriinsa Sebastian Vetteliin, jonka vauhti kauden mestaruustaistelussa ei ollut hänen mielestään enää aivan entisten vuosien tasolla.

– Jos niin nuorekas ja verevä Kimi Räikkönen on 39-vuotiaana kuin Peter Pan, niin Seb on tavallaan hänen vastakohtansa, vaikka uskon hänellä olevan vielä nopeutta. Rengas rengasta vasten käydyissä taisteluissa häneltä puuttui kuitenkin arviointikykyä, mikä hänen täytyy saada kuntoon, Brundle kirjoitti Sky Sportsin kolumnissaan.

– Jotkut Räikkösen parhaista suorituksista tulivat sen jälkeen, kun hänen lähtönsä Ferrarilta oli jo varmaa. Paineiden poistuttua luontainen lahjakkuus pääsee vielä paremmin esiin, kun mitään menetettävää ei enää ole, Brundle jatkoi.

Brundle odottaa mielenkiinnolla Räikkösen otteita Sauberilla. Mestaruusjahtiin asti Brundle ei kuitenkaan usko sveitsiläistallin autolla yllettävän.

– Minulla on tunne siitä, että Kimi saa aikaan kaikenlaisia yllätyksiä Sauberilla. Auto on ensi kaudella vahva ja hän ajaa taas nauttiakseen. Hän voi olla yksi kauden yllättäjistä, mutta tallilla ei kuitenkaan ole resursseja taistella mestaruudesta. Hän voi silti ensi kaudella tarjota joitakin yllättäviä tuloksia, Brundle ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat