Ford julkisti uuden Mondeon hinnat

Ensi vuoden alkupuolella Euroopassa myyntiin tuleva uusi Ford Mondeo on nyt ennakkotilattavissa. Uudessa Mondeossa on panostettu paljon ajettavuuteen, mistä edeltäjätkin ovat olleet tunnettuja. Saataville tulee neli- ja viisioviset mallit sekä farmari. Mallistosta löytyy tuttujen Trend- ja Titanium-mallien lisäksi myös ensimmäistä kertaa hybridi.

Esittelyvaiheessa auton moottoreiksi on saatavilla 1,5- ja 2,0-litraiset EcoBoost bensiinimoottorit dieselpuolelle 1,6-litrainen ECOnetic Technology -malli. Myöhemmin mallistot täydentyvät 1,0-litraisella palkitulla EcoBoost bensiinillä sekä 2,0-litraisella TDCi-dieselmoottorilla. Neliovinen Mondeo Hybrid on puolestaan varustettu sähkömoottorin lisäksi 2,0-litraisella varta vasten tähän käyttöön kehitetyllä bensiinimoottorilla ja kyseessä on ensimmäinen Fordin Euroopassa valmistama sähköhybridiajoneuvo.

Uudesta Mondeosta löytyy paljon muutakin uutta tekniikkaa. Mallissa esitellään ensimmäistä kertaa Euroopassa Fordin mukautuvat LED-ajovalot, jotka säätävät valokeilan kulman ja voimakkuuden ajoympäristöön sopiviksi. Autosta löytyy kehittyneempi aktiivinen pysäköintiavustin, Fordin törmäyksenestojärjestelmä sekä uusi SYNC 2-multimediajärjestelmä.

Uusi Mondeo valmistetaan Fordin Valencian tehtaalla Espanjassa. Ennakkotilattavissa olevien mallien hinnat alkavat 1,6-litraisen dieselin 28 701 eurosta ja bensamallien hinnat alkavat 30 203 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat