Focus saa päivitetyn ulkoilmeen lisäksi taloudellisempia moottoreita

Nykyinen vuonna 2010 esitelty Ford Focus saa faceliftin myötä terävöitetyn ulkoilmaan ja uudistetut sisätilat. Konepelti, maski ja etusäleikkö saavat uuden ilmeen ja auto näyttää aikaisempaa leveämmältä ja matalammalta. Takaluukku sekä kapeammat takavalot tekevät auton perästä aikaisempaa virtaviivaisemman.

Moottorien puolella on myös tapahtunut paljon kehitystä ja uuden Focuksen mallisto on jopa 19 prosenttia aikaisempaa taloudellisempi. 1-litrainen EcoBoost säilyy malliston aloittajana, mutta 1,6-litrainen EcoBoost korvataan uudella 1,5-litraisella, joka on saatavilla 150- ja 182-hevosvoimaisena versiona. Dieselvalikoimassa on uusi 1,5-litrainen TDCi-moottori, joka on tarjolla 95- ja 120 hevosvoimaisena. 2-litraisen dieselin teho on uudistuksen jälkeen 150 hevosvoimaa.

Focus on tunnettu hyvästä ajettavuudesta ja sen kerrotaan edelleen parantuneen. Rungon jäykkyyttä on lisätty, jousitusgeometriaa on uudistettu ja iskunvaimentimia on säädetty. Niin ikään sähköistä ohjaustehostinta ja ajonvakautusjärjestelmää on säädetty.

Focus on aikaisempaan tyyliin saatavana neli- ja viisiovisena sekä farmarina. Uudistettu Focus tulee myyntiin marraskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat