Floridalaisperhe joutui erikoisen eläinhyökkäyksen kohteeksi – aggressiviinen saukko hyökkäsi perheen koiran ja teinitytön kimppuun: "Veripisaroita tippui lattialle"

1:33
Video: Agressiivinen saukko hyökkäsi koiran ja teinitytön kimppuun Yhdysvalloissa

Aggressiivinen saukko hyökkäsi teinitytön ja koiran kimppuun Floridassa, Yhdysvalloissa, kertovat paikallismediat.

Viime tiistaina Gwyn Ewert, 17, päästi lemmikkikoiransa kotitalon pihalle Lakelandin kaupungissa, mutta havahtui pian tappelun ääniin takakuistilta.

Perheen ranskanbulldoggi Scooter oli kuistilla keskellä kiivasta taistelua saukon kanssa. Taistelupari päätyi sisälle asuntoon, jolloin myös perheen äiti Casina tuli hätiin.

– Tartuin sitä hännästä, Casina kertoo.

Saukko kiihtyi kiinniotosta vieläkin enemmän, ja alkoi raapia ja purra kaikkea mihin ylettyi. Kun Casina oli saanut saukon ulos ovesta, he huomasivat haavan tytön jalassa.

– Välikohtauksen jälkeen nostin housunlahjettani. Jalkani tärisi ja veripisaroita tippui lattialle, tytär Gwyn kertoo.

"Mieluummin pyydystäisin paljain käsin ilveksen"

Paikallisen villieläinyksikön mukaan saukon käytös on ollut epänormaalia, sillä ne eivät tyypillisesti hakeudu ihmisasutuksen luokse.

– Kun saukko hakeutuu ihmisen luo, on jotain vialla. Yleensä ne katoavat heti kun näkevät ihmisiä, villieläinten pyydystäjä Dustin Hooper kertoo.

Hooperin mukaan saukot saattavat näyttää suloisilta, mutta niitä kannattaa varoa asutuksen lähellä. Hänen mukaansa ne ovat kauniita, mutta viekkaita.

– Älä ryttyile saukon kanssa. Mieluummin pyydystäisin paljain käsin ilveksen, kuin saukon, Hooper kuvailee.

Saukot yrittivät hukuttaa koiran Kanadassa

Saukot kuuluvat näätäeläimiin, ja niiden pohjoisamerikkalainen muoto viihtyy järvissä ja joissa. Niiden pääasiallista ruokaa ovat kalat, mutta ne ovat pitkälti kaikkiruokaisia. Saukkojen on raportoitu syövän myös pieniä nisäkkäitä, kuten oravia ja lintuja.  

Yleensä saukoista ei ole haittaa kanssaeläjille, mutta ne voivat hyökätä raivokkaasti kokiessaan tulevansa uhatuksi. Vuonna 2018 CTV-kanava uutisoi saukkojen hyökänneen kultaisennoutajan kimppuun Kanadassa.

Omistajan mukaan utelias koira oli uinut kohti saukkoa, minkä vuoksi kolmen saukon ryhmä oli hyökännyt koiran kimppuun ja silminnäkijän mukaan yrittäneet vetää sitä veden alle. 

Koira selvisi kuitenkin pelkillä puremajäljillä ja raapimahaavoilla, koska sen ulkoiluttaja oli rynnännyt veteen ja irroittanut saukot koirasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja