Fitnessin maailmanmestari ei suosi dieettejä: Syön normaalia kotiruokaa

Fitnesstähti Else Lautala kannustaa kaikkia monipuolisen liikunnan pariin. 

Fitnessin moninkertainen maailmanmestari Else Lautala vieraili Huomenta Suomen Terve aamu -lähetyksessä puhumassa fitnessbuumista. Lautala puhuu monipuolisen liikunnan ja ruokavalion puolesta ja näkee vallitsevassa bikinifitness-innostuksessa vaaranpaikkoja.

– Jos urheilu ei ole elämäntapa, vaan haaveilet barbienuken kropasta hinnalla millä hyvänsä, on siinä omat riskinsä, huippu-urheilija toteaa.

– Oikotietä onneen ei ole. Innostuksen pitää lähteä jostain muusta kuin ulkonäöstä. On tärkeää miettiä omia lähtökohtiaan ja kuunnella omaa kroppaansa.

Lautala itse treenaa kuutena päivänä viikossa parikin kertaa päivässä. Kitudieetille hän ei kuitenkaan ryhdy.

– Syön normaalia kotiruokaa. Tärkeintä syömisessä on säännöllisyys, jotta aineenvaihdunta pysyy yllä koko ajan. Yritän suosia luomuruokaa ja kerätä pakastimeen paljon marjoja ja perunoita omasta maasta.

Lautala kertoo pitävänsä myös herkuista, joskin ne jäävät ennen kilpailuja pois ruokavaliosta. Varsinaisesta dieettaamisesta hän ei kuitenkaan puhuisi, sillä ennen kilpailujakin Lautalan ruokavalioon kuuluvat niin hiilihydraatit kuin muutkin ravintoaineet. Kilpailusuoritukset kärsisivät ilman riittävää polttoainetta.

Proteiinivillityksellekään Lautala ei näe tarvetta. 

– Keho tarvitsee proteiinia ja liikkuva ihminen saakin sitä paljon syödä, mutta lähtökohtaisesti perusruoalla saa proteiinia riittävästi. Lisäravinteet ovat vain lisää normaaliin ruokavalioon, joita pidän mukana esimerkiksi joskus, kun on esimerkiksi kiire. 

Katso Else Lautalan haastattelu kokonaisuudessaan.


Fitnesspäiväkirjat alkaa huhtikuussa AVAlla. Fitnesspäiväkirjat on uusi tv-sarja, jossa neljä fitness-naista avaa meille päiväkirjojensa sivut, kotiensa ovet ja ajatustensa sopukat. Tutustu sarjan nettisivuihin täällä!

Lue myös:

    Uusimmat