Fiksu karavaanari pärjää maalaisjärjellä

Vaunun kanssa tien päällä köröttelevä karavaanari voi joutua hyvinkin yllättäviin tilanteisiin. Monesta pulasta selviää ennakoimalla, mutta Euroopassa on tiettyjä maita ja alueita, joilla liikkuessa kannattaa olla erityisen varovainen.

Kuten tien päällä liikkuvat tietävät, ei kaikkia autoilun riskitekijöitä voi ennakoida. SF-Caravan Helsinki ry:n puheenjohtaja Kim Saarikoski korostaa, että omalla ennakoinnilla ja maalaisjärjellä voi välttyä monelta harmilta.

– Euroopassa on nykyisin aika turvallista liikkua. Leirintäalueet on aidattu, ja niillä on vartiointi. Jos epäilyttävää porukkaa näkyy, heille annetaan heti lähtöpassit.

Riskaabeleitakin alueita kuitenkin on vielä:

– Esimerkiksi Italiassa voi päästä hyvin nopeasti rahoistaan. Myös entisten itäblokin maiden alueella matkailevan kannattaa olla erityisen tarkkana omaisuudestaan, Saarikoski neuvoo.

Aina oma tarkkaavaisuus ei kuitenkaan riitä. Saarikoski tietää karavaanaripariskunnan, joka pysäytettiin tien päällä kesken matkan.

– Heille viitottiin, että autosta pitäisi tulla ulos, vaunussa oli kuulemma jotakin vikaa. Kun he pysähtyivät ja kävelivät ihmettelemään tilannetta, auto vaunuineen vietiin siitä edestä.

Kyseiset karavaanarit eivät kuitenkaan moisesta lopullisesti säikähtäneet, vaan ostivat uuden vaunun ja ovat ikävän tapahtuman jälkeen jatkaneet harrastusta innokkaasti.

Vaunu rikki keskellä vilkkainta Berliiniä

Myös auton tai vaunun tekniikka pettää useimmin silloin, kun sitä ei odota: erään suomalaisen karavaanariperheen vaunun vetoaisa hajosi keskellä vilkkainta Berliiniä.

– Siinä sattui olemaan kuitenkin tyhjä tontti vieressä, jossa he odottivat, kunnes pääsivät jatkamaan matkaa ja yhdistelmä oli saatu kuntoon. Joten ei siinäkään sitten sen pahemmin loppujen lopuksi käynyt, Saarikoski naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat