Fifty Shades of Grey -kirjailija E. L. James: Tämä on seksin ja rakastelun välinen ero

Seksin harrastamisen ja rakastelemisen välinen ero on aihe, josta puhutaan paljon, mutta johon on vaikea saada yksiselitteistä vastausta. MTV Lifestyle kysyi klassikkokysymyksen miljoonia kappaleita myyneen eroottisen Fifty Shades of Grey -trilogian luojalta, kirjailija Erica Leonardilta.

Bestselleriksi nousseen eroottisen romaanin Fifty Shades of Grey kirjoittanut kirjailija Erica Leonard, 50, perehtyi teoksensa myötä muun muassa sadomasokismiin, mutta mikä kirjailijan mielestä erottaa seksin harrastamisen ja rakastelun toisistaan tosielämässä?

– Kalorit! Leonard hihkuu.

Leonard on itse ollut vuosia naimisissa. Vuosia hyvässä parisuhteessa viihtyneen elämään kuuluu kirjailijan mielestä nimenomaan rakastelu.

– En ole itse harrastanut seksiä pitkään aikaan, olen vain rakastellut, Leonard hymyilee.

Huolimatta taustatyöstä, jota Leonard on teoksen myötä tehnyt, uskoo hän, että jokainen määrittelee itse omassa elämässään sen, mitä eroa seksin harrastamisella ja rakastelemisella on. Joidenkin mielestä ero on suurempi kuin toisten, ja sitä on tärkeä kunnioittaa.

– Minusta jokaisen yksilön on päätettävä asia itse, Leonard toteaa.

Jotta omaan seksielämään voisi olla tyytyväinen, kehottaa Leonard jokaista keskustelemaan oman kumppaninsa kanssa myös kiusallisemmista aiheista. Kumppanin mielipiteet on tärkeää ottaa huomioon, eikä huumorintajua saa unohtaa silloinkaan, kun kyse on hieman epätavallisemmista keskustelunaiheista.

– On tärkeää, että asioista puhutaan kumppanin kanssa. Uskon, että parhaaseen seksiin tarvitaan kykyä pystyä puhumaan, Leonard toteaa.


Lue myös:


Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat