F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

FIA vahvistaa: Kiinan GP on peruttu – kisa yritetään järjestää myöhempänä ajankohtana

6:48
Tulosruudussa käytiin läpi koronaviruksen vaikutusta eri urheilutapahtumiin.

Huhtikuun puoliväliin suunniteltu Kiinan F1-osakilpailu on peruttu koronavirusepidemian johdosta. Kisa oli määrä ajaa 19. huhtikuuta kauden neljäntenä osakilpailuna.

FIA vahvisti eri medioissa esillä olleen tiedon kilpailun perumisesta keskiviikkona iltapäivällä julkaisemassaan tiedotteessa.

Viranomaiset olivat jo aiemmin suosittaneet kaikkien Kiinassa järjestettävien urheilutapahtumien perumista, ja FIA hyväksyi tämän suosituksen yhdessä Formula One Groupin kanssa.

Koronavirustartuntoja on todettu tähän mennessä noin 45 000, näistä lähes kaikki Kiinassa. Kuolintapauksia on todettu noin 1 100.

Kiinan F1-osakilpailun asemapaikkana toimiva Shanghai sijaitsee noin 800 kilometrin päässä Wuhanin kaupungista, josta koronavirus on lähtenyt leviämään.

Kisalle yritetään etsiä uutta ajankohtaa, mutta tehtävä ei ole helppo, sillä kaudella 2020 on ohjelmassa 22 osakilpailua, enemmän kuin koskaan ennen.

Yhtenä vaihtoehtona on väläytelty sitä, että marraskuun viimeiselle sunnuntaille päivättyä kauden päätöskisaa Abu Dhabissa siirrettäisiin eteenpäin, ja Kiinan GP ottaisi sen paikan marraskuun 29. päivältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja