FIA-pomo esitti Max Verstappenille erikoisen pyynnön Red Bull -kohuun liittyen – mestari kieltäytyi

FIAn puheenjohtaja Mohammed Ben Sulayem pyysi Bahrainissa Max Verstappenia tukemaan kohun keskelle joutunutta Red Bullin tallipäällikköä Christian Horneria julkisesti. Asiasta ovat uutisoineet sekä hollantilainen De Telegraaf että Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Hornerin ympärillä on riittänyt spekulaatioita viimeisen kuukauden ajan. Red Bullin työntekijä on syyttänyt häntä epäasiallisesta käytöksestä, ja viime viikolla julkaistiin Hornerin lähettämäksi väitettyjä yksityisviestejä.

Hornerilla on ainakin vielä toistaiseksi Red Bullin emoyhtiön tuki takanaan. Häneen kohdistuneet syytökset todettiin yhtiön suorittamassa tutkinnassa perusteettomiksi.

Tallin sisällä on kuitenkin käynnissä valtataistelu, ja esimerkiksi Max Verstappenin isä Jos Verstappen sanoi viikonloppuna varsin suoraan, että Hornerin olisi syytä vetää johtopäätökset.

Jo ennen tätä Max Verstappenia oli pyydetty useampaan otteeseen kommentoimaan Hornerin johtamistapaa. Yksi tällaisen pyynnön esittäneistä oli siis Ben Sulayem, mutta toisin kuin toimittajat, Ben Sulayem esitti myös toiveen siitä, miten Verstappenin pitäisi asiaa kommentoida.

Hallitseva maailmanmestari ei kuitenkaan suostunut pyyntöön. Hän tuki pomoaan vain osittain ja kommentoi Hornerin toimintaa ainoastaan tallin suorituskykyyn liittyen.

– Kun katson, miten Christian on toiminut tallissa, hän on ollut mahtava tallipäällikkö. Suorituskykynäkökulmsata sitä ei voi kyseenalaistaa, Verstappen sanoi BBC:n mukaan.

Ben Sulayemin tiedetään keskustelleen asioista myös suoraan Hornerin kanssa kesken perjantai-illan toisten harjoitusten. Tuolloin tv-kuvissa näytettiin, miten hän tapaamisen jälkeen saatteli Red Bull -pomon takaisin varikkosuoralle. Tiettävästi Ben Sulayem on keskustellut Hornerista myös F1-sarjan toimitusjohtajan Stefano Domenicalin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat