Red Bullin sekasorto syvenee: Max Verstappenin leiristä järisyttävä uhkakuva

F1-mestari Max Verstappenin isän, Jos Verstappenin yllättävät lausunnot tallipäällikkö Christian Hornerin asemasta ovat avanneet täysin uuden ikkunan Red Bullin sisälle. Voivatko osapuolet mitenkään jatkaa saman katon alla?

Horner sai värikkäiden vaiheiden jälkeen Red Bullin johdon tuen taakseen, kun puolueeton tutkinta oli nähnyt, ettei tallipomo ollut syyllistynyt epäasialliseen käytökseen tiimin naistyöntekijää kohtaan.

Juuri kun hälinä Hornerin ympärillä oli hiukan laantumassa, poikansa taustalla toimiva Jos Verstappen antoi hämmentävän lausunnon brittimedia Daily Mailille.

– Kun hän (Horner) pysyy pestissään, tallissa on jännitteitä. Vaarana on tiimin repeytyminen kahtia. Ei tämä tällä lailla voi jatkua, homma räjähtää. Hän esittää uhria, vaikka on itse aiheuttanut ongelmat, Verstappen ärähti.

Lausunto oli suorapuheisuudessaan varsin kova ja on herättänyt F1-mediassa spekulaatiota Verstappenien leirin ja Hornerin täydellisestä välirikosta. Jos Verstappenin on epäilty jopa olleen Hornerista vuodetun todistusaineiston taustapiruna. Sen hollantilainen kuitenkin kiistää.

– Tuo ei käy järkeen. Miksi minä tekisin niin, kun Max pärjää niin hyvin täällä? Verstappen kummasteli.

Keikuttaako Jos Verstappen venettä tahallaan?

Samaan aikaan huomiota ovat kuitenkin herättäneet Jos Verstappenin useat julkisesti F1-varikolla käymät keskustelut Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin kanssa. Wolff on aiemmin spekuloinut mahdollisuudella, että Max Verstappen voitaisiin nähdä vielä joskus Mercedeksen kuskina.

Nyt Wolff kuitenkin toppuuttelee asiaa. Kaksikko tuntee toisensa vuosien takaa.

– Luulen, että kuski valitsee aina nopeimman auton. Siitä tässä on pohjimmiltaan kyse, Wolff kommentoi The Telegraph -lehden mukaan.

Sama lehti arvioi, että Jos Verstappenin Wolffin kanssa käymisen keskusteluiden ja Maxin lähtöaikeilla vihjailemisen todellinen tarkoitusperä saattaakin olla veneen keikuttaminen Red Bullilla. Näin huhut mestariskuskin häipymisestä voisivat painostaa Red Bullin johtoa harkitsemaan Hornerin asemaa uudelleen.

Saman katon alle osapuolet eivät tunnu ainakaan enää mahtuvan. Useat silmäparit seurasivat viikonloppuna Bahrainin varikolla Hornerin ja Jos Verstappenin välillä käytyä keskustelua ikkunaruutujen takana. 

Jälkimmäisen poistuminen ovet paukkuen ei myöskään jäänyt huomaamatta. Tätä kuitenkin seurasi paluu toimistoon kättelemään Horneria. Verstappenin leirin hyvin tunteva ex-kuski Ralf Schumacher ei näe asiassa helppoa ulospääsyä.

– Tämä ei ole vielä ohi. Ei ennen kuin kaikki on selvitetty ja jokainen pyytänyt anteeksi tai joku lähtee. Brändille aiheutunut vahinko on jo tässä kohtaa giganttinen, Schumacher kommentoi.

Spekulaatiot välirikosta saivat jopa Red Bullin viestintätiimin rikkomaan hiljaisuutensa. Tallin edustaja vastasi lyhyesti median kyselyihin Verstappenin antaman haastattelun jälkeen.

– Täällä ei ole mitään ongelmia. Tiimi on yhtenäinen ja keskitymme kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat