Paljastus: Red Bullin toimitusjohtaja yritti jo antaa potkut Christian Hornerille – "Todisteet olivat musertavia"

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner saa toistaiseksi jatkaa pestissään, mutta skandaali britin ympärillä tuntuu vain paisuvan niin julkisuudessa kuin F1-piireissä. Tuoreen paljastuksen mukaan Hornerin työpaikka oli alkuvuodesta hiuskarvan varassa.

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin työpaikka on ollut koko alkuvuoden vaakalaudalla sen jälkeen, kun F1-tallin naispuolinen työntekijä teki Hornerista valituksen, jossa syytti tätä epäasiallisesta käytöksestä.

Tapauksen tultua ensimmäisen kerran Red Bullin johtoportaan tietoisuuteen Horner oli äärimmäisen lähellä saada välittömät potkut. Business F1 -lehti kertoo tuoreessa artikkelissaan Motorsport-Totalin mukaan, että Red Bullin urheilutoiminnoista vastaava toimitusjohtaja Oliver Mintzlaff oli sisäisten konsultaatioiden jälkeen jo päättänyt irtisanoa Hornerin.

Hornerin lähdöstä ehdittiin jo valmistella tiedotekin, jonka tarkka muotoilu on kerrottu Motorsport-Totalin artikkelissa.

– Red Bull vahvistaa, että Christian Horner jättää Red Bull Racingin välittömästi. Red Bull GmbH ei kommentoi asiaa enempää.

Business F1:n mukaan Hornerille annettiin tällöin mahdollisuus lähteä Red Bullilta kasvonsa säilyttäen. Julkinen kertomus työsuhteen päättämisestä olisi sovittu johtuneen ”terveyssyistä”.

Tämä järjestely ei kuitenkaan käynyt Hornerille, joka ryhtyi taistelemaan asemastaan lakimiesten avulla. Horner viittasi myös työsopimukseensa, joka antoi hänelle oikeuden riippumattomaan tutkimukseen tämänkaltaisten syytösten edessä.

Red Bullin emoyhtiön johto taipui Hornerin vaatimukseen.

– Koko tapaus kesti yhdeksän viikkoa …, ja Mintzlaff totesi, ettei kaksi lisäviikkoa muuttaisi asiaa. Hän oli varma, että välimies päätyisi Hornerin tuomitsemiseen, koska todisteet olivat musertavia tätä vastaan. Mintzlaff oli varma, että Red Bull GmbH ei voisi pitää Horneria sen jälkeen, mitä hän oli nähnyt ja lukenut. Yksityisesti hän oli järkyttynyt Hornerin käytöksestä, Business F1 kirjoittaa.

Ratkaisevasti Horner sai kuitenkin kaikkein vaikutusvaltaisimman tukijan Red Bullista, kun yhtiön 51-prosenttisesti omistava thaimaalainen Yoovidhyan suku päätyi tukemaan brittiä.

Helmikuun 28. päivänä Horner "vapautettiin" epäilyistä, ja hän sai jatkaa tallipäällikkönä, mikä yllätti Business F1:n mukaan useita todistusaineiston nähneitä ihmisiä.

Lehden mukaan tähän päivään asti Red Bullin sisäisestä ja itsenäisestä tutkinnasta on nostettu epäilyksiä. Myös se on noussut yhtiön sisällä kyseenalaiseksi, kuka tutkinnan suorittaneen välimiehen lopulta palkkasi.

Red Bull juhli Bahrainin F1-osakilpailussa kaksoisvoittoa Hornerin johtaessa toimintoja, mutta kulisseissa kuohuu, eikä tallipäällikön asema vaikuta lainkaan vakaalta.

Lue myös:

    Uusimmat