Ferrarin pyyntö torpattiin – Las Vegasin F1-sekoilussa epäoikeudenmukaisia piirteitä

Carlos Sainz tulee saamaan lähtöruuturangaistuksen Las Vegasin GP:ssä, vaikka espanjalaisen Ferrari-auto hajosi hyvin epäonnisella tavalla viikonlopun avausharjoituksissa, muun muassa Autosport uutisoi. 

Ensimmäiset harjoitukset päätettiin jo vajaan kymmenen minuutin ajamisen jälkeen, kun Sainzin Ferrari hajosi pahoin osumassa sijoiltaan pompanneeseen kaivonkanteen. 

Ferrari selvitti tuoreeltaan, että auton vaurioiden korjaaminen "maksaa omaisuuden". Auton mittava remontti piti sisällään polttomoottorin, akun, elektronisen ohjausyksikön sekä ohjaamon suojarakenteen vaihdon.

Italialaistalli lähestyi Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristoa pyynnöllä siitä, että se saisi korjata Sainzin auton ilman rangaistuksia. Vastaus oli kielteinen. 

– Tuomaristo alleviivaa, että jos heillä olisi oikeus kumota (rangaistus) lieventävien, epätyypillisten ja epäonnisten seikkojen nojalla – kuten tässä tapauksessa – he olisivat tehneet niin, mutta säännöt eivät salli sitä, FIA tiedotti. 

Autosportin lähteet kertovat, että tuomaristo tutki yli kaksi tuntia keinoja säästää Sainz rangaistukselta. 

Sainz tulee saamaan tuntuvan lähtöruutusanktion, sillä hän on ylittänyt kauden kiintiön polttomoottorien ja elektronisten ohjausyksikköjen osalta. 

Lue myös:

    Uusimmat