F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrari sulkee oven Mick Schumacherin nenän edestä – "Hän ei ole vaihtoehto"

1:06
Mick Schumacher esitti röyhkeitä otteita F2-startissa Unkarissa 2019.

Mick Schumacher ei aja Ferrarilla F1-kaudella 2021, ainakaan mikäli se on nykyisestä tallipäälliköstä Mattia Binottosta kiinni.

Ferrarilla vapautuu mahdollisesti yksi kuljettajapaikka kauden 2020 jälkeen, kun kaudesta 2015 lähtien tallissa ajaneen Sebastian Vettelin sopimus päättyy. 32-vuotiaan saksalaisen tulevaisuus on toistaiseksi hämärän peitossa.

Charles Leclercin, 22, aika Ferrarilla on sen sijaan vasta alussa. Yhden kauden tallissa ajaneen monacolaisen kanssa tehtiin joulun alla jättisopimus, joka pitää hänet Maranellossa vuoteen 2024 saakka.

Kauden 2019 F2-luokassa Prema-tallissa ajanut Schumacher, 20, on kuulunut Ferrarin kuljettaja-akatemiaan vuoden ajan, mutta Binotton mukaan "hän ei ole vaihtoehto" Vettelin paikalle.

– 2021 tulee liian varhain nuorille lahjakkuuksillemme, Binotto sanoi Auto Bildin mukaan.

Tallipäällikön mukaan Ferrari tarvitsee toiseen autonsa kokeneen kuljettajan, sillä kun säännöt muuttuvat, autot muuttuvat, ja kokeneet kuljettajat ovat tässä tilanteessa nuoria arvokkaampia.

Tilanne on tallin kannalta hyvä, sillä valtaosa nykyisistä F1-kuljettajista vapautuu sopimuksistaan kauden 2020 jälkeen.

Binotto ei kiellä, etteikö Schumacher voisi joskus ajaa Ferrarilla.

– Hän on hyvä ehdokas tulevaisuuteen.

– Akatemiamme tavoitteena on löytää uusi lahjakkuus Ferrarille, ja uskomme, että hänellä on kykyä pysyä mukana ryhmässä.

Nousu F1-kuljettajaksi edellyttää Schumacherilta hyviä tuloksia F2-sarjassa. Kaudella 2019 hän saavutti yhden voiton ja sijoittui kokonaispisteissä 12:nneksi.

Ensi kaudella Schumacherin on käytännössä taisteltava jo mestaruudesta.

– Odotamme häneltä paljon, Binotto sanoo.

Mahdollisia F1-työnantajia Schumacherille ovat Ferrarin asiakastallit Haas ja Alfa Romeo – jälkimmäinen tosin lähinnä siinä tapauksessa, että Ferrarin kanssa samaan konserniin kuuluva autonvalmistaja jatkaa yhteistyötään aiemmin Sauberina tunnetun tallin kanssa.

Auto Bildin mukaan on mahdollista, että Alfa Romeo vetäytyy tallin taustalta kauden 2020 päätteeksi.

Kimi Räikkösen edustama talli teki vuodenvaihteessa yhteistyösopimuksen puolalaisen öljy-yhtiön PKN Orlenin kanssa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja