F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrari on jo rakentanut ”pelastuskeinon” katastrofiinsa – suora vaikutus myös Kimi Räikkösen talliin

0:41
Videolla Max Verstappenin ulosajo Italian GP:n 1. harjoituksista.

Ferrarin todella ankea tilanne on ollut iso puheenaihe F1-ympyröissä viime viikkojen aikana. Ferrari on kärsinyt monenlaisista ongelmista. Italialaistalli pyrkii nousemaan taas jaloilleen ensi kaudella.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vielä viime kaudella Ferrari taisteli kärkisijoista. Charles Leclerc ja Sebastian Vettel ottivat yhteensä kolme voittoa.

Italialaistallin vauhti heikkeni selvästi sen jälkeen, kun Red Bull teki protestin sen polttoainevirtauksista. Tällä kaudella Ferrari on kärsinyt voimapuutteesta.

Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan kulisseissa on rakenneltu pelastuskeinoa, jonka avulla Ferrari voisi jättää katastrofiajat taaksensa.

– Ensi vuoden auto on kehitysversio tämän vuoden menopelistä. Meillä on kuitenkin mahdollisuuksia. Ensi kauden moottori on täysin uusi ja sitä on jo testattu tehtaalla useita kertoja.

– Nojaamme siihen, Binotto sanoi, viitaten Ferrarin uuteen moottoriin.

Mikäli Ferrari pystyy rakentamaan paremman voimalähteen, on sillä suora vaikutus myös muun muassa Kimi Räikkösen edustamaan Alfa Romeoon. Italialaissveitsiläinen talli kun saa Ferrarilta moottorit. Sama koskee myös Haasia.

Binotton mukaan hän ei ole ollut huolissaan omasta asemastaan heikkojen suoritusten keskellä.

– Jos rehellisiä ollaan, niin en ole paljoa miettinyt tuota. Olen saanut koko ajan täyden tuen yhtiön johdolta. On selvää, että olisin voinut olla parempi joinakin hetkinä, mutta uskon, että 25 vuoden kokemukseni ja tietotaitoni auttavat minua pärjäämään tässä hommassa, Binotto sanoi Corrierre della Seralle.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja