Fenkolisämpylät

  • 5 dl lämmintä vettä
  • 1/2 dl soijajauhoja
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • vehnäjauhoja
  • voiteluun piimää tai maustamatonta jogurttia
  • pinnalle seesaminsiemeniä

Sekoita läpimään veteen hiiva.

Lisää soijajauho, vehnäleseet, hunaja, suola, öljy, fenkolinsiemenet ja hiivaleipäjauhot. Vatkaa hyvin ja anna taikinan turvota jonkin aikaa ennen kuin alustat sekaan vehnäjauhot.

Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.

Pyörittele taikinasta pieniä sämpylöitä ja anna niiden kohota vielä leivinpaperilla peitetyllä pellillä.

Voitele piimällä tai maustamattomalla jogurtilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista sämpylät kauniin ruskeiksi 225-asteisessa uunissa.

Ohje: Suvi Ruotsi, Piknikkirja

(Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat