Fanien tahto toteutumassa: Lauri Markkasen Chicago Bulls valmistelee suurta mullistusta – vaihtuuko myös päävalmentaja?

3:29
Videolla maanantaiaamun tuore Tulosruutu.

Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsin kausi NBA:ssa on ollut jälleen synkkä pettymys. Joukkue on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle jo kolmatta kautta peräkkäin, mikä on saanut omistajaportaan muutoskannalle.

Kannattajien hampaissa jo pidempään ollut Bullsin urheilujohtaja Gar Forman ei ESPN:n ja Chicago Sun-Timesin tietojen mukaan jatka seurassa enää tämän kauden jälkeen.

Sun-Timesin mukaan Bullsin omistajaportaaseen kuuluva puheenjohtaja Michael Reinsdorf ja seurassa koripallopuolen asioissa suurinta päätösvaltaa käyttävä John Paxson ovat päättäneet etsiä Formanin tilalle uuden urheilujohtajan joukkueen heikon menestyksen vuoksi.

Lehden tietojen mukaan Bullsin ylin johto käynnisti rekrytointiprosessinsa viikonloppuna, kun Chicagossa järjestettiin NBA:n tähdistöottelu. Virallisia haastatteluja ei ole vielä tehty, mutta Formanille on etsitty seuraajaa hiljaisuudessa.

Samalla kun tieto Formanin lähdöstä on tullut yleiseksi ESPN:n ja Sun-Timesin uutisoinnin myötä, spekulaatio on alkanut myös uuden päävalmentajan palkkauksesta. Urheilujohtaja Forman ja seuran varapuheenjohtaja Paxson ovat tähän asti tukeneet päävalmentaja Jim Boylenia, mutta nyt kärsivällisyys saattaa olla loppumassa.

Loogisinta olisi, että Formania seuraava urheilujohtaja nimittää joukkueelle ensi töikseen uuden päävalmentajan. Kesken viime kauden päävastuuseen nostetun Boylenin valmentajasopimus tosin kattaisi vielä kaksi seuraavaa kautta.

Bulls on jäämässä jo kolmantena kautena peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkue on hävinnyt viimeiset kuusi otteluaan NBA:ssa.

Markkanen pelannut loukkaantuneena

Myös Bullsin suomalaistähden Lauri Markkasen kolmas kausi NBA:ssa on ollut tuskainen. 213-senttinen laituri on kärsinyt loukkaantumisista ja on tällä hetkellä sivussa lantiovamman vuoksi.

Markkasen tilannetta puitiin tähdistöviikonloppuna yhdysvaltalaiskanavan TNT:n lähetyksessä, jossa NBA-legenda Charles Barkley ihmetteli 22-vuotiaan heikkoa kautta.

Toinen legenda Shaquille O’Neal asettui puolustamaan Markkasta.

– Hän on pelannut loukkaantuneena, koska hänellä on sisua. Hän ei ole päässyt täyteen potentiaaliinsa sen vuoksi, O’Neal totesi Barkleylle.

Markkasen joukkuekaveri Zach LaVine vahvisti O’Nealin näkemyksen oikeaksi.

– Hän on ollut loukkaantuneena oikeastaan koko kauden, LaVine myönsi.

Vammoistaan huolimatta Markkanen on pelannut tällä kaudella 46 ottelua ja kerännyt niissä keskimäärin 15 pistettä ja 6,5 levypalloa ottelua kohden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja