Facebook muuttuu jälleen: Nyt kuka tahansa voi penkoa vanhat päivityksesi läpi – näin estät sen!

Facebookin uudella toiminnolla kuka tahansa voi hakea tietoja vanhoista päivityksistäsi, mikäli ne ovat joskus olleet julkisia kaikille. Näin estät työkalun käytön omalla sivullasi. 

Facebook uutisoi vastikään ottavansa käyttöön uuden työkalun, Search FYI:n. Se mahdollistaa haut vanhoista statuspäivityksistä ja muista jakamistasi tiedoista, mikäli olet tehnyt niistä julkisia – nuoruusvuosien toilailukuvat ja muut unohtuneet tähtihetkesi voivat siis olla pian minkä tahansa tahon haettavissa helposti ja nopeasti. 

Työkalu on kiinnostava, sillä se mahdollistaa tiedon haun aivan uudella tavalla, mutta se voi aiheuttaa myös hankaluuksia: Haluaisitko että tuleva työnantajasi tai perheesi näkee kaiken, minkä olet joskus jakanut? Myös henkilötietojen kalastelu helpottuu huomattavasti. 

Jos et halua jakaa kaikkia tietoja itsestäsi, toimi seuraavasti:

  • Mene yksityisasetuksiisi (privacy settings)
  • "Who can see my future posts", paina "edit"
  • Paina "limit past posts"
  • Paina "limit old posts"
  • Huomaa että kun teet muutoksen, voit tehdä sen vain kerran. Tulevaisuudessa joudut vaihtamaan vanhoihin tietoihisi käsin haluamasi muutokset, jos haluat jakaa ne myös muiden kanssa. 
  • Hakutyökalu toimii vain, jos päivityksesi on asetettu julkiseksi. Näet julkisuusasetuksen oikeassa alakulmassa silloin kun kirjoitat päivitystäsi, julkaisun jälkeen se näkyy nimesi alapuolella. Voit muuttaa kaikkien tulevien statuspäivitystesi asetukset yksityisyysasetuksista (privacy settings). 

Lue myös:

    Uusimmat