Facebook-historian poistotoiminto viivästyy jälleen – piti tulla jo viime vuonna

Facebookin historian poistotoiminnon julkaisua on lykätty ensi syksyyn, Engadget kertoo. Alun perin toiminnon piti tulla saataville jo vuoden 2018 puolella.

Facebook ilmoitti viime vuoden F8-tapahtumassaan kehittelevänsä historian poistotoimintoa, jolla käyttäjät voisivat helposti ja varmasti poistaa kaiken sisältönsä Facebookin palvelimilta julkaisuista kommentteihin ja tykkäyksistä valokuviin. Alun perin toiminnon piti ilmestyä jo vuonna 2018, mutta sittemmin julkaisua siirrettiin keväälle 2019. Nyt Facebook on ilmoittanut, että toiminto julkaistaankin vasta syksyllä 2019.

Syy viivästymiselle on Facebookin mukaan, että toiminto halutaan viimeistellä niin, että se varmasti toimii luotettavasti.

Facebook kertoi samalla myös kolmiportaisesta mallistaan, jolla se taistelee kyseenalaista sisältöä, kuten valeuutisia, vastaan. Ensimmäisessä vaiheessa Facebookin käyttäjäkunnalle kerrotaan jatkossa aiempaa selkeämmin palvelun säännöistä ja uudistuksista. Toinen vaihe sisältää muun muassa tarkempaa yhteistyötä kolmansien osapuolten kanssa, jotta valeuutisia tunnistettaisiin tarkemmin, ja viimeinen askel helpottaa kyseenalaiseksi havaittujen julkaisujen poistamista.

Facebookin Remove, Reduce, Inform -strategiasta kerrotaan tarkemmin yhtiön blogissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja