F1:ssä hengästyttävä ennätys – uusi kisakalenteri julki

F1:n ensi vuoden kilpailukalenteri on julkistettu. Tuleva kausi sisältää ennätykselliset 24 GP:tä.

Kuten jo aiemmin tänä vuonna uutisoitiin, Las Vegas on uutuus ensi vuoden kalenterissa. Yhdysvalloissa järjestetään peräti kolme osakilpailua, kun myös Miami ja Austin ovat osana kattausta.

Qatar puolestaan palaa kalenteriin vuoden tauon jälkeen.

F1:ssä neuvoteltiin aiemmin Etelä-Afrikan kanssa osakilpailun järjestämisestä ensi vuonna, ja Belgian Span paikka kalenterissa oli uhattuna, mutta neuvottelut eivät tuottaneet tulosta. Spa pysyy kalenterissa mukana, kuten kiistelty, legendaarinen katurata Monacokin.

F1-kausi käynnistyy ensi vuonna jälleen Bahrainissa maaliskuun alussa ja päättyy Abu Dhabiin marraskuun lopussa. Kisoja ajetaan suorastaan hengästyttävää tahtia. Tulevan vuoden kisakalenteri on katsottavissa alta.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Mohammed ben Sulayem sanoo uusien paikkojen mukaantulon ja perinteisten kilpailuiden säilymisen osoittavan FIA:n huolehtivan lajista hyvin.

– 24 kilpailun läsnäolo vuoden 2023 F1-kalenterissa on uusi osoitus lajin kasvusta ja houkuttelevuudesta maailmanlaajuisesti, ben Sulayem kommentoi FIA:n tiedotteessa.

Tänä vuonna F1-kalenterissa on 22 GP:tä, mikä on tähänastinen ennätysmäärä. 22 osakilpailua ajettiin myös kaudella 2021.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja