F1 sai täyslaidallisen legendaariselta juontajatähdeltä – "He kaikki voivat painua v*****n"

Suositun auto-ohjelman Top Gearin entinen juontajatähti Jeremy Clarkson on innokas moottoriurheilun ystävä, mutta kuninkuusluokka F1:n nykytila ei miellytä legendaarista tv-kasvoa alkuunkaan.

F1-sarjan viihdearvo on pyörinyt tällä kaudella pyörinyt otsikoissa entistä suuremmissa määrin. Käynnissä olevalla kaudella on nähty paikoin jopa todella tylsiä osakilpailua ilman tapahtumia, kun taas välillä kisat ovat olleet erittäin vauhdikkaita ja mielenkiintoisia.

Myös tuomariston jakamat rangaistukset ovat saaneet rutkasti kritiikkiä osakseen. Oman huolensa F1:n nykytilasta latoi myös Top Gearin legendaarinen juontaja Jeremy Clarkson, joka tylyttää kuninkuusluokkaa kovin sanoin.

– Katsoisin mieluummin näiden kukkien kasvavan kuin F1-kisaa ja minä rakastan F1-moottoriurheilua, Clarkson toteaa Drivetriben Youtube-kanavalla.

Viime viikonloppuna kisattiin Iso-Britannian klassikkoradalla Silverstonessa. Samaan aikaan käytiin myös kriketin MM-finaali ja Wimbledonin jännittävä tennisfinaali Novak Djokovicin ja Roger Federerin välillä. Clarkson antoi kritiikkiä myös Britannian osakilpailusta.

– Meidän pitää muuttaa tämä jälleen kunnon lajiksi. Kun saavutaan pisteeseen, jossa minä katson mieluummin tennistä kuin Silverstonen GP:tä, F1:ssä on selkeästi jotain vialla. Krikettifinaali ja tennisfinaalit olivat jännittäviä. Samalla Lewis Hamilton odottaa vain varikkopysähdystä, jotta voi ohittaa Valtteri Bottaksen, Clarkson vuodattaa.

– Haluan nähdä Gilles Villeneuven ja Rene Arnoux’n ajavan rengas rengasta vasten Ranskan GP:n viimeisellä kierroksella. Jos Ferrari ei pidä siitä, he voivat painua v*****n. Mercedeskin voi painua v*****n, he kaikki voivat painua v*****n, Clarkson tylyttää.

Miten F1-sarja saataisiin sitten jälleen entiseen kukoistukseensa? Clarksonilla on polttavaan kysymykseen oma ratkaisunsa.

– Ensinnäkin tuomareista pitäisi päästä eroon. Kannattajat haluavat nähdä vaarallista ajoa. Jos joku ajaa vaarallisesti, antaisin hänelle viisi lisäpistettä. Toiseksi autojen pitäisi olla vahvempia. Niiden pitäisi kestää pieniä osumia ilman, että osat lentävät ympäriinsä, Clarkson listaa.


Lue myös:

    Uusimmat